Buna ziua
Am o mare rugaminte...ce lege imi permite ca sa-i dau unui proprietar chitanta in loc de bani?Am un locatar care are datorii mari la intretinere.Am facut o intelegere cu el la mediator si a inceput sa achite...va termina in 4 ani...sper!Dar,in urma unui proces ,instanta a hotarat sa-i platim noi,asociatia,400 lei cheltuieli de judecata.El vrea banii...comitetul vrea sa-i taie chitanta in contul datoriei...
Cum este corect?
In cazul acesta faceti doua operatiuni:
1. Eliberati-i chitanta in contul restantei, scazandu-i din restante, ca oricum are sa va dea destui bani, ca decizie a comitetului.
2. Repartizati aceasta suma proprietarilor pe lista pe cota-parte indiviza.
Daca-i eliberati chitanta de 400 lei, asta inseamna ca ati incasat acei 400 lei de la om si o sa aveti lipsa in casa deoarece nu i-ati inacasat.
Asa ca trebuie sa-l chemati la asociatie si sa-i completati o "dispozitie de plata" pe care sa semneze ca a primit 400 lei de la asociatie, bani ce reprezinta cheltuieli dde judecata conform Hotararii judecatoresti nr... din dosarul xxx.
Sigur ca facand cele doua operatiuni in acelasi timp nu o sa aveti bani in plus si nici in minus in casa pentru ca pe baza DP diminuati soldul casei cu 400 lei iar pe baza chitantei, majorati soldul acsei cu 400 lei.
Cei 400 lei ce-i dati omului pe baza DP o sa-i recuperati, asa cum s-a spus mai sus, repartizandu-i proprietarilor in aceeasi categorie cu alte cheltuieli administrative ale asociatiei.
Cei 400 lei pe care-i inacsati prin chitanta vor diminua debitul ce-l are de plata proprieatrul la intretinere, adica-i scadeti din fisa lui de intretinere sau penalizari sau fonduri pe care trebuie sa le achite.