Buna ziua. Daca realizez o procura de vanzare teren si semnez si un antecontract inainte cu mandatarul in care este precizat pretul de vanzare este posibil ca acesta sa vanda terenul in numele meu si sa nu mi dea nici un ban? Am vreo masura legala de atac? Cu alte cuvinte in cazul realizarii oricarei procuri am vreo garantie ca mandatarul imi va da banii ce mi se cuvin si nu ii va opri? multumesc aniticipat
Daca nu aveti încredere in persoana care vreți sa o mandatați, de ce mai faceți aceasta procura? Măsuri legale sunt. Mandatarul Răspunde penal in cazul in care se ajunge la aceste fapte, numai sa mai si aveti de unde sa recuperati banii.
Bunica mea a vandut un teren prin acest PFA si a primit banii. Adica o doza de incredere exista,dar nu si certitudinea. Asadar in cazul nefericit in care si ar opri banii il pot actiona in instanta si pot recupera suma respectiva (nu este foarte mare) daca are pe numele sau bunuri (stiu ca are autovehicul si casa , valaorea terenului fiind inferioara valorii acestora)