avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neindeplinire sarcini de catre mandatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neindeplinire sarcini de catre mandatar

Daca am mandatat o persona printr-o procura sa se ocupe de vanzarea unui teren si acea persoana nu duce la indeplinire sarcinile de vanzare catre un posibil client,eu ca posesor direct al terenului pot fi tras la raspundere pentru neachitarea de sarcini a mandatarului meu fata de un posibil client?????
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:29, 19 Martie 2010
nu,numai sa fi fost f.atent ce ati scris in acea procura
Daca nu aveti incredere in mandatar, nu inteleg de ce nu revocati mandatul pana nu aveti o surpriza nedorita (daca situatia e ,,curata" si nu aveti alt interes).
In principiu sunteti direct raspunzator fata de tertul cu care a contractat mandatarul, acesta din urma actionand in numele si pe socoteala dumneavoastra, asa incat daca neandeplinirea de catre mandatar a unor obligatii a adus prejudicii tertului puteti fi obligat la dezdaunari, urmand a va indrepta apoi impotriva mandatarului pentru recuperarea sumelor achitate.

Toate acestea sunt consideratii teoretice. In final, fara a cunoaste continutul mandatului si faptele sau actele incheiate de mandatar in dauna tertului, nu va pot spune mare lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare procura notariala / imputernicire maksi maksi Cum pot sa anulez o procura notariala/imputernicire pe care am facut-o unei rude acum un an pentu vanzarea unui teren? Unde si de ce acte am nevoie? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)