Cum pot sa anulez o procura notariala/imputernicire pe care am facut-o unei rude acum un an pentu vanzarea unui teren? Unde si de ce acte am nevoie?
Mentionez urmatoarele:
-terenul este in bucuresti iar eu sunt din provincie
-procura am facut-o la un notariat din orasul meu
-cel imputernicit detine atat procura cat si un exemplar al actului de proprietate( un exemplar al contractului de vanzare-cumparate) in original, si refuza sa mi le inapoeze.
Mergeti la un notar public si revocati procura. Apoi va trebui sa ii veti comunica oficial persoanei respective ca procura a fost revocata. Si asta cat mai repede. Daca apuca sa vanda terenul cat inca era valabila procura nu mai puteti intoarce lucrurile.
Multumesc pt raspuns! mai am doua nelamuriri:
1) Daca imputernicitul e de rea credinta poate sa vinda terenul chiar daca revoc procura si il informez oficial ? Notarul din bucuresti la care se va face eventuala vanzare are cum sa stie ca procura a fost revocata?
2) Cum ii comunic oficial? care e procedura? ms!
Notarul va va explica toata procedura legala pentru notificare.
Persoana mandatata de dv pentru a vinde terenul nu va mai putea efectua aceasta tranzactie deoarece vanzarea va trebui perfectata la notar. Acesta va verifica procura si evident va rezulta ca este revocata.
ca sa evitati uzitarea relei-credinte de catre mandatar, precum si eventualul concurs al vreunui notar "baiat -saritor", inscrieti in CF-ul imobilului (teren,casa,etc) "revocarea expresa a procurii".astfel devion pe deplin opozabila tertilor si nu se mai poate perfecta o eventuala instrainare in frauda dvs;)
...s-a infiintat la nivelul uniunii un registru special de revocari...astfel, notarul care va face revocarea, o va inregistra la uniune...notarul care va fi solicitat sa faca tranzactia va verifica daca procura a fost revocata...si surpriza...a fost...