avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot verifica daca o procura notariala este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot verifica daca o procura notariala este valabila?

Se poate verifica daca o procura inregistrata la notar mai este valabila?
Mai precis este vorba despre o factura in care proprietarul unui teren da imputernicire altei persoane pentru a vinde in locul lui si a face toate actele necesare. Procura este inregistrata la notar in urma cu peste 2 ani.
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 20:18, 12 August 2011
Are timbru sec (in relief)! Perioada pentru care a fost incheiata este mentionata in document.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
IonPopescu-B, utilizator
daca nu a fost revocata.. e valabila. daca o revoca, trebuia sa va instiinteze. puteti intreba la acelasi notar
Orice notar din orice colt al tarii poate verifica aceasta procura in Registrul national de evidenta a revocarii procurilor, contra unei taxe modice de la dvs. Registrul se tine pe langa Uniunea nationala a notarilor publici.
IonPopescu-B a scris:

Are timbru sec (in relief)! Perioada pentru care a fost incheiata este mentionata in document.

In cazul in care nu este mentionata nici o data in procura este ea valabila nelimitat?
Ce se intampla daca persoana care a dat procura decedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare procura notariala / imputernicire maksi maksi Cum pot sa anulez o procura notariala/imputernicire pe care am facut-o unei rude acum un an pentu vanzarea unui teren? Unde si de ce acte am nevoie? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Procura de imputernicire dangabriela dangabriela In dorinta de a vinde o bucata de pamint, mama mea a incheiat o procura de imputernicire in vederea reprezentarii in problema vinzarii pe numele unei terte ... (vezi toată discuția)
Anulare procura alexa2091 alexa2091 stiti cumva cat are valabilitate o procura?? (vezi toată discuția)