avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura de imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura de imputernicire

In dorinta de a vinde o bucata de pamint, mama mea a incheiat o procura de imputernicire in vederea reprezentarii in problema vinzarii pe numele unei terte persoane, fara a stabili detalii legate de timpul de finalizare a operatiunii. Din pacate aceasta problema treneaza de mai bine de un an, iar prsoana in cauza nu mai este de gasit.
Ma intereseaza daca procura in cauza se poate anula si care ar fi procedura de indeplinit.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:37, 18 Iulie 2008
Da. Mergeti la notariat si rezolvati.
Sper pentru binele mamei dvs. ca nu i-a dat si actele de proprietate in original acestei persoane.Riscati sa va treziti fara teren si fara bani iar tertta persoana...disparuta. Mergeti la notariat cu mama dvs. pentru a anula procura si eventual formulati o cerere la cartea funciara de interdictie instrainare pentru a va pune la adapost.
Revocarea unei procuri nu trebuie făcută obligatoriu la acelaşi notar unde s-a încheiat. Este suficient a se face revocarea acelei procuri la orice notar, în care să se insereze menţiunea că declarantul se obligă a comunica mandatarului său această revocare, şi că solicită înregistrarea revocării în Registrul Naţional de Revocare a Procurilor.
După aceea veţi comunica această declaraţie autentică de revocare a procurii atât notarului care a încheiat procura, cât şi mandatarului, în cel mai scurt timp.
Dacă bunul ce a făcut obiectul procurii de vânzare este întabulat în cf, atunci se va face şi o cerere la cf pentru interdicţia vânzării de către mandatarul a cărei procură a fost revocată. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare procura? baltazar baltazar va rog sa ma sfatuiti cum se poate anula o procura! o persoana a dat o procura (legal prin notariat) unei alte persoane; ulterior si-a dat seama ca a facut o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)
Anulare procura notariala / imputernicire maksi maksi Cum pot sa anulez o procura notariala/imputernicire pe care am facut-o unei rude acum un an pentu vanzarea unui teren? Unde si de ce acte am nevoie? Mentionez ... (vezi toată discuția)