avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am imputernicit , dar m-am razgandit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am imputernicit , dar m-am razgandit

Ce-i de facut in cazul, in care se regreta imputernicirea unei persoane pt efectuarea unei succesiuni+vanzare teren, imputernicirea fiind facuta pentru o persoana care a profitat de naivitatea detinatorului titlului de proprietate ? poate fi retrasa imputrnicirea facuta? poate imputernici pe altcineva si cea anterioara nu mai are valoare, sau cum sa se procedeze?
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 23:44, 4 Aprilie 2013
Imputernicirea este o procura facuta la notar?
Daca da, atunci mergeti la notar si cereti revocarea procurii. Din momentul revocarii persoana care a fost imputernicita nu mai poate efectua niciun document in numele dumneavoastra si puteti numi un alt imputernicit.
Se poate merge la alt notarcare sa elibereze asa ceva?
Imputernicirea a fost facuta intr-un judet, iar eu, actualmente am domiciliul in alt judet..
Puteti merge la orice notar din Tara cu procura celalalta original sau copie simpla si dati o declaratie de revocare care se Inregistreaza in Registrul de Revocari al Procurilor tinut in format electronic pentru toata Tara si se comunica si notarului cae a autentificat procura. Astfel ca atunci cand mandatarul se va prezenta cu procura la indeplinirea mandatelor ce I le ati incredintat initial , notarul care va instrumenta actele va verifica in registrul acela si va refuza indeplinirea actului respectiv.
Multumesc mult pentru explicatii!

Alte discuții în legătură

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)
Anulare procura notariala / imputernicire maksi maksi Cum pot sa anulez o procura notariala/imputernicire pe care am facut-o unei rude acum un an pentu vanzarea unui teren? Unde si de ce acte am nevoie? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinescuraluca marinescuraluca buna ziua daca ma puteti ajuta intro problema pe care o am.am mostenit de la tatal meu niste pamanturi si niste actiuni care au fost ale bunicilor.eu stau in ... (vezi toată discuția)