avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan

Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de semnatura pentru intocmirea cadastrului intabularii carte funciara acesta neavand timp si daca aceasta procura poate fi folosita si la actul final vanzare cumparare si cel mai important daca poate sau nu fi revocata oricand de cel care o da. Multumesc anticipat. Adica sa vina doar la precontract si prin aceasta procura sa umblu eu in rest...urmand sa platesc integral terenul fara sa mai am alte probleme. Este legal sau poate fi revocata oricand o astfel de procura de cel care vinde ?

Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
karina silvia, utilizator
Procura poate fi revocata oricand pana la indeplinirea mandatului.
Da, va poate imputernici sa indepliniti dvs toat eformalitatile premergatoare vanzarii.
Dar pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare, trebuie imputernicita o alta persoana.
Nu prea merge "eu centrez, eu dau cu capul".
Multumesc pentru timpul acordat. Ce am inteles este ca exista riscul sa nu te alegi cu nimic, De ce mai facem procuri daca acestea pot fi anulate atat de simplu? Ca nu e normal eventual sa dai si o parte sau toti banii si dupa vanzatorul anuleaza totul din varii motive.....Care lege ne apara pe noi cumparatorii de buna credinta de astfel de riscuri? Ca numai la judecati nu vrea sa ajunga nimeni..
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
karina silvia, utilizator
Dvs faceti confuzie.
Am scris "Procura poate fi revocata oricand pana la indeplinirea mandatului. "
Adica> daca X va imputerniceste sa ii vindeti casa, pana la semnarea efectiva a contractului de vanzare- cumparare la notar, acea procura poate fi revocata oricand.
Poate lui X nu-i mai place de dvs, poate va certati, poate nu ii convine cum va ocupati de lucruri. Este dreptul lui sa aiba aceasta posibilitate.
Dupa ce a fost incheiat contractul de vanzare cumparare, procura isi pierde valabilitatea, mandatul a fost executat (ati indeplinit operatiunea pentru care ati fost imputernicita) si evident, ea nu mai poate fi revocata.
De exemplu, ganditi-va ca sunteti plecata un an si imputerniciti o ruda/o alta persoana sa va ridice salariul de la banca sau sa ridice alocatia copilului. Iar persoana respectiva incaseaza banii in fiecare luna si ii pastreaza pentru sine.
Nu ati revoca procura?

Cazurile prezentate nu au legatura cu problema mea si anume vanzare cumparare teren.Eu dau niste bani in avans sau toti pe terenul respectiv pe care cel care vinde nu are actele la zi...imi face procura sa ma ocup eu ca el nu are timp s ar putea ca in final sa ramana cu problema rezolvata si eu cu nimic ca poate revoca procura.....si eu cum mai recuperez banii in cazul cand asta e de rea credinta asta am vrut sa evidentiez

Alte discuții în legătură

Despre procurile notariale cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa aflu si eu o opinie avizata legata de o procura notariala. Am ajuns in urma cu cateva zile in posesia unei procuri ... (vezi toată discuția)
Procura demersuri cadastrale si vanzare teren zxz19 zxz19 Buna seara X imputerniceste pe Y sa facă toate demersurile cadastrale ....si sa vândă 2 terenuri. E ok dacă Y a semnat actele pt cadastru si apoi X ( ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)