avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANTECONTRACT V-C sau PROCURA? Ce conteaza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANTECONTRACT V-C sau PROCURA? Ce conteaza?

Buna ziua,
Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs.
Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de proprietara, antecontract ce a avut termen de finalizare 2 luni. Cand am semnat acest antecontract, am semnat si o procura prin care am desemnat ca o persoana de la firma cumparatoare sa se ocupe de toate actele si sa revina la notariat, in numele meu, pentru a semna contractul final. Procura are termen nelimitat pentru efectuarea actelor si pentru reprezentarea la notariat.
Intrebarea mea este daca as putea sa revand terenul respectiv pentru ca acel contract de v-c nu s-a finalizat dupa 5 ani si nici impozitul pentru el nu a fost achitat de cumparator???
Va rog din suflet sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionescu_paula , utilizator 15:14, 24 Februarie 2013
daca terenul rezulta inca pe rolul dumneavoastra fiscal inseamna ca dumneavoastra sunteti proprietarul si trebuie sa achitati impozitul pe teren . in ce priveste procura mergeti cat mai curand la notarul la care ati facut-o si anulati-o .
in concluzie: daca terenul rezulta la primarie ca fiind proprietatea dumneavoastra il puteti vinde in orice moment. daca procura pe care ati dat-o nu era legata de antecontract , ci era o procura prin care persoana respectiva putea vinde terenul in numele dumneavoastra , este foarte periculoasa, mergeti urgent la notar si anulati-o.
In procura, se face referire la Antecontractul incheiat "...pentru ca in numele nostru si pentru noi, sa vanda S.C. "X", in conditiile mentionate in antecontractul de v-c, intregul nostru drept din terenul situat in......Prezentul mandat este valabil pe termen nelimitat, pana la realizarea operatiunii juridice ". Deci, cum sa interpretez? Sa iau in considerare data expirata de finalizare a contractului final din antecontract sau temenul nelimitat din procura????
Am uitat sa mentionez faptul ca toti banii i-am incasat cand am semnat antecontractul si persoana pe care am imputernicit-o trebuia sa faca toate actele in numele meu, inclusiv cadastru si tot felul de certificate, apoi sa mearga la notariat s semneze actul final. Din cate am auzit, ar fi avut probleme cu obtinerea cadastrului...
trebuie vazut ce clauze ati inclus in antecontract . oricum, cumparatorul si-a executat obligatia si a platit pretul , cel care nu si-a executat obligatia ,si anume intocmirea contractului de vanzare cumparare, sunteti dumneavoastra . eu va sfatuiesc sa luati legatura cu cumparatorul si sa lamuriti situatia acestui teren.
deci sa inteleg ca nu pot sa-l revand?
Termenul procurii il anuleaza pe cel al antecontractului?

Alte discuții în legătură

Valabilitate antecontract v/c teren arabil ContSters275324 ContSters275324 In 2006 am vandut o suprafata de teren arabil unor investitori straini,acestia fiind reprezentati la incheierea antecontractului de 2 interpusi \\"X si ... (vezi toată discuția)
Contract v-c termen limitat sau procura termen nelimitat? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua. V arog sa ma ajutati cu un raspuns in leg. cu probl. mea. Acum cativa ani, am incheiat un antecontract de v-c, pentru un teren, cu o firma si am ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)