avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua
daca ma puteti ajuta intro problema pe care o am.am mostenit de la tatal meu niste pamanturi si niste actiuni care au fost ale bunicilor.eu stau in bucuresti acuma.mostenirea mea este in dragasani.as vrea sa stiu daca o pot imputernici pe mama mea sa efectueze operatiunile de vanzare-cumparare,lichidare a actiunilor....probabil este un act..dar eu nu stiu cum se numeste si cam cat ar costa...ce valabilitate ar avea...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marinescuraluca , utilizator 22:06, 29 Iulie 2008
Da, o puteti imputernici pe mama dvs sa se ocupe de aceste lucruri. In acest sens, trebuie sa mergeti la un notar public sa va intocmeasca o procura prin care o mandatati pe mama dvs sa se ocupe de vanzare-cumparare, de lichidare a actiunilor. Procura este valabila pana la revocarea ei de catre dvs.
Se plateste o taxa judiciara de timbru, un timbru judiciar si onorariul notarului. Banuiesc ca nu costa prea mult.
Ati facut mostenirea dupa tata?
Puteti sa o imputerniciti pe mama sa vanda, desi deocamdata notarii au suspendat vanzarile prin mandat, pana se conecteaza la programul Politiei privind identitatea persoanelor.
succesiunea este facuta de cativa ani buni....
va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra:thumbup:
o seara placuta in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant cu procura Piticu_Slv Piticu_Slv Buna ziua.Ma numesc Silviu am 23 de ani si sunt din Pitesti.As avea si eu cateva intrebari daca nu deranjez.Acum vreo 11 ani,mama mea a vandut un pamant arabil ... (vezi toată discuția)
Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)