avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Diferenta intre intimat- inculpat si apelant- inculpat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Diferenta intre intimat- inculpat si apelant- inculpat

care este diferenta intre intimat inculpat si apelant inculpat?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:36, 1 Noiembrie 2014
Apelantul este acela care declara apel si intimatul este cel care nu declara aceasta cale de atac.
Inculpatul are calitatea de intimat- inculpat cand este chemat in fata instantei superioare prin exercitarea unei cai de atac ( de ex. apel) de catre una din celelalte parti - de ex.procuror, partea vatamata sau partea civila.
Inculpatul are calitatea de apelant- inculpat atunci cand a formulat el apel impotriva hotararii instantei de fond.
Exista si situatia cand inculpatul are dubla calitate atat de apelant- inculpat cat si de intimat-inculpat, cand atat el cat si una din partile de mai sus au declarat apel impotriva hotararii instantei de fond.
in situatia cand inculpatul are dubla calitate atat de apelant- inculpat cat si de intimat-inculpat apare pe portal ca intimat-apelant inculpat? intreb deoarece am facut apel,parchetul a facut apel..suntem doi inculpati,la mine apare ca apelant inculpat,la celalalt intimat inculpat (el nici nu a facut apel)....de aici pot sa inteleg ca parchetul a facut apel numai impotriva celuilalt inculpat? sau acest lucru nu pot sa aflu numai dupa studierea dosarului?
Nu, dubla calitate nu apare pe portal, apare doar calitatea in cazul declararii caii de atac de partea respectiva- apelant cand s-a declarat sau intimat cand nu s-a declarat apel de partea respectiva.
Nu neaparat, apelul parchetului poate sa vizeze ambii inculpati, astfel ca va puteti lamuri numai dupa ce veti studia motivele apelului.
am termen in ianuarie,apelul parchetului este deja motivat?

Alte discuții în legătură

Termenul de depunere a motivelor de apel Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Am si eu o nelamurire si suna c-am asa: 1. Am depus apel intr-un divort si vreau sa stiu cat timp am sa depun motivele apelului de la data ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna? robykriszti robykriszti buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii ... (vezi toată discuția)