avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat

se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul inregistrat la Primarie pe drumurile publice? din cate am inteles tractorul nu este considerat autovehicul ci vehicul, deci nu s-ar incadra in textul de lege, insa in legea circulatiei stipuleaza ca pentru a fi conduse pe drumurile publice tractoarele, conducatorii acestora trebuie sa detine permis de conducere pentru categoria corespunzatoare.
In cazul in care ati fost depistat de catre politie ca nu detineti un permis de conducere, si conduceati un tractor, se constata ca incalcati legea si se intocmeste dosar penal.
Conform legislaţiei în vigoare, pentru conducerea unui tractor e nevoie de permis de conducere categoria “B”.
Nu mai sunt valabile acele atestate in baza carora puteati circula cu tractorul.
asteptam un raspuns mai detaliat legat de explicatia care am dat-o mai sus. in codul penal este stipulata infractiunea de conducere a unui "autovehicul" nu vehicul pe drumurile publice fara permis, iar tractorul nu face parte din aceasta categorie, fiind considerat vehicul
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce s epedepseste punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu nr false conform noul cod penal? (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)