avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenirea din concediul crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenirea din concediul crestere copil

Buna ziua,

Am revenit la ucru din maternitate dupa un an si am observat ca nu mai sunt dorita pe postul pe care l-am ocupat. Chiar am primit alte sarcini desi am aceeasi functie. Acest lucru s-a intamplat la 6 luni dupa revenire.

Mentionez ca iau si stimulentul de insertie (timp de 1 an). As dori sa stiu daca pot sa fiu concediata in aceasta perioada de acordare a stimulentului si daca anagajatorul are voie sa imi schimbe functia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 3 Noiembrie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. - Functia se poate modifica numai prin act aditional la contractul individual de munca (CIM), act ce trebuie semnat si de dvs.
- Daca nu sunteti de acord nu va poate modifica functia.
@ titip5

Puteti fi concediata in aceasta perioada numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Angajatorul are psoibilitatea de a modifica unilateral functia dvs , chiar daca regula este modificarea cu acordul partilor.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu pot fi concediata timp de un an cat iau stimulentul plus o prelungire de 6 luni dupa incetarea dreptului la stimulent?
Pe ce baza poate modifica unilateral? In acest fel poate sa imi dea orice functie chiar daca eu nu sunt de accord?
Pe durata cat primiti stimulentul de insertie nu se poate concedia persoana respectiva, interdictia se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Altfel spus, termenul de 6 luni este prevazut ca perioada maxima , angajatorul putand stabili un termen mai mic in reg.intern sau in ccm aplicabil.

Termenul de 6 luni nu este prevazut ca un termen nimim .

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada stimulentului de insertie ionut.tudorache ionut.tudorache Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind protectia salariatei la concediere in timpul perioadei in care aceasta primeste si stimulent de ... (vezi toată discuția)
Interzicere concediere pe perioada platii stimulentului de insertie Dragos Dimitrescu Dragos Dimitrescu Buna ziua, Care este termenul pana la care o salariata care beneficiaza de plata stimulentului de insertie nu poate fi concediata? (vezi toată discuția)
Trimitere somaj angajata din ccc Nicoleta Rita Turtoi Nicoleta Rita Turtoi Buna ziua Avem o salariata care a sosit din crestere copil, a facut dosarul si l-a depus pentru supliment insertie si totusi deoarece nu avem de lucru si ... (vezi toată discuția)