avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sotie de pensionar militar-dreptul la medicamente ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sotie de pensionar militar-dreptul la medicamente gratuite

Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, actualizata in 2014, prevede la art. 26 alin.3:membrii familiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, pensionari militari,beneficiaza gratuit de asistenta medicala in conditiile art.23 alin.1 lit.a. Articolul 23 alin.1 lit. a, spune asa:asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Apararii Nationale sau alte retele sanitare,cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister.As vrea sa ma lamuriti daca am inteles bine ,si anume:eu ,sotie de cadru militar pensionar, beneficiez gratuit de investigatii medicale si medicamente?!Mentionez ca ,eu sunt pensionara de invaliditate gr.3. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 11 Noiembrie 2014
1. Daca asa scrie la lege nu mai avem ce sa spunem noi in plus.

2. Ca sotie de pensionar militar beneficiati gratuit de asistenta medicala.
Va multumesc mult ,D-le Tudor Valeriu. Am cautat si eu o lege care sa ma lamureasca. Habar nu am daca este cea care stipuleaza ceea ce ma intereseaza. Si tot nu am inteles:am sau nu am dreptul la medicamente gratuite, la fel ca si sotul meu care este pensionar militar?!Nu stiu daca atunci cand se spune :asistenta medicala gratuita,..se refera doar la consultatia medicala, internare, investigatii medicale etc. sau si la medicamentele prescrise. Multumim ca existati ca sa ne indrumati.
1. Problemele de asigurari de sanatate sunt cele mei complexe si au cele mai stufoase acte normative pe care nu multi le inteleg corect.

2. De aceea, pentru un raspuns corect, complet si oficial va recomand sa va adresati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), pe e-mail, la: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pensionarii mai banuadrian59 banuadrian59 este normal ca pensionarii MAI sa plateasca CASS din moment ce legea 360 prevede ca acestia se bucura de asistenta medicala gratuita? ART. 38 (1) ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)
Temei legal atributii case judetene de asigurari de sanatate? smeagull smeagull Buna ziua, Poate cineva ma poate ajuta cu un nr./an de act normativ care sa stabileasca atributiile caselor judetene de asig de sanatate? (altul decat ... (vezi toată discuția)