avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Parasire tara (Germania) cu un minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Parasire tara (Germania) cu un minor

Buna ziua!am si eu o intrebare...pot iesi din tara cu un minor folosind doar certificatul internațional? Suntem stabiliti in Germania,iar copilul are doar 3 luni si din cate am inteles pot intra in tara(românia) cu certificatul internațional dar nu o pot părăsi fara pasaport!poate cineva sa imi confirme sau infirme acest lucru? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 3 Noiembrie 2014
De venit veniti cu titlu de calatorie de la ambasada sau consulat daca nu ati apucat sa ii faceti copilului certificat de nastere si pasaport, iar ajunsi in tara transcrieti certificatul, ii luati si pasaport si iesiti. Daca cel mic are un tata in certificat va e necesar acordul lui sau o hotarare a instantei care sa va dea dreptul sa iesiti si fara acordul lui. Acordul tatalui sau o imputernicire din partea acestuia va e necesar si cand veti depune actele pt pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru călătoria unui minor născut în italia? Florin Barna Florin Barna Un copil minor cu certificat de naștere italian și ambii părinți romani are nevoie de altfel de documente pentru a merge in România ? (vezi toată discuția)