avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Director cu delegatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Director cu delegatie

Există posibilitatea legală ca un salariat să fie numit pe o funcţie de conducere "cu delegaţie". Menţionez faptul că în CCM se prevede posibilitatea ca un post vacant să fie ocupat de un alt salariat al unităţii până la ocuparea efectivă a acestuia ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 3 Noiembrie 2014
Da prin decizie scrisa sau prin numire, insotita de fisa postului.
Daca aveti asa ceva prevazut in ccm , atunci nu este niciun impediment pentru angajator de a emite o decizie de numire in functia de conducere a persoanei in cauza.

Lucrati in sectorul bugetar sau privat ?
CCM este obligatoriu doar la entitatile cu peste 21 salariati.Ca urmare in entitatile private salariatul incadrat pe un anumit post (de exemplu auditor)poate indeplini si functia de conducere(director economic), in baza unei decizii scrise si a fisei postului.Si in perioada in care ,de exemplu lipseste directorul economic-concediu crestere copil-functia de conducere poate fi atribuita unui alt salariat prin decizie scrisa
Userul a mentionat ca exista ccm la nivel de unitate.

Legea prevede ca negocierea este obligatiorie si nu incheierea ccm-ului . Vedeti art.229 C.mun si art.129 din legea 62/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale anterioare numirii intr-o functie Vasile Popa Vasile Popa In data de 10.01.2008 postul de director economic a devenit vacant, ca urmare a pensionarii titularului. Subsemnatul ca sef al serv financiar am preluat ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Sunt sarcini ale salariatului sau ale conducerii ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre vrea sa transmita catre Consiliul judetean un Plan de acţiune şi calendarul implementării ... (vezi toată discuția)