avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru rezidenta sotului meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru rezidenta sotului meu

Buna ma numesc Alina si sunt casatorita cu sotul meu din 2011, sotul meu e cetatean din Bangladesh, eu sunt in Romania si as dori sa stiu daca se va putea obtine rezidenta pentru sotul meu daca el nu se afla pe teritoriul Romaniei inca, si daca nu se poate ce trebuie sa fac ca sa obtin viza pentru el si unde sa ma adresez in Cluj-Napoca. Inca o intrebare as mai avea : Trebuie sa am o locuinta a mea sau pot locui si in chirie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:24, 4 Noiembrie 2014
Vizele se acorda la consulatele Romaniei, nu o puteti obtine dvs. din tara. In Bangladeh nu avem reprezentanta diplomatica, va trebui sa mearga la unul din consulatele noastre din India

Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii [...]
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Cititi mai multe aici:
[ link extern ]

Nu e necesar sa fiti proprietar, e valabil si contractul de inchiriere sau un contract de comodat. Aici aveti lista documentelor pe care va trebui sa le duceti la IGI cand veti solicita permisul de sedere (pentru viza nu e nevoie de nimic special din Romania)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)