avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa cat timp pot sa ma prezint la examen daca mi s-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa cat timp pot sa ma prezint la examen daca mi s-a anulat permisul de conducere

dupa cat timp pot sa ma prezint la examen auto daca mi s-a anulat permisul ,in urma unui accident de circulatie (parasirea locului accidentului) ,am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare cu perioada de supraveghere de 3 ani ( hotarare definitiva)
Cel mai recent răspuns: lorenzo29 , utilizator 11:07, 6 Noiembrie 2014
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.



Succes.

deci inseamna ca numai dupa ce trece perioada de supraveghere plus inca un an?
adica peste 4 ani pot sa ma prezint la examen?

Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1 an de la data ramanerii definitive a hotararii. fara a lua in calcul termenul de incercare.
~ Conținut șters la cerere ~
conform OUG 195/2002 art. 116 al 1 se precizeaza ca persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hot judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 al 1 ( inclusiv parasirea locului accidentului art 89 al 1) , se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. In concluzie, domnul se incadreaza in dispozitiile acestui articol. Daca nu se incadra, atat eu cat si colega mea precizam, cu siguranta, aceste aspect.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul de a conduce? Shopart Shopart Am urmatoarea pronuntare: In baza art. 192 alin. 1 si 2 din CP cu aplicarea dispozitiilor art. 374 alin 4, art. 396 alin. 10 din Cpp, condamna pe x la ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)