avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare sau donatie

buna seara
mama mea este unic propietar al unei garsoniere.
Poate sa-mi vanda sau sa-mi doneze garsoniera in conditiile in care eu mai am un frate ?
Pe actul casei este trecuta doar ea.
Mama poate sa dispuna dupa cum doreste de bun.Este de preferat incheierea unui contract de vanzare-cumparare care nu mai poate fi atacat . Donatia se poate revoca pentru incalcarea rezervei succesorale a fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)