avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executari silite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executari silite

Solicit daca se poate un model de cerere pentru instanta pentru a recunoaste prescriptia unei datorii.
Detali. In urma cu aprox. 15 ani am avut o datorie la Konex. Si acuma o firma de recuperari imi tot solicita datoria. Nu e mare asa ca mai mult ma costa un avocat.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
mihaigaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 4 Noiembrie 2014
datoria s-a prescris asa ca trebuie sa le aduceti la cunostinta acest lucru...nu aveti nimic de platit.
daca v-au dat in judecata pt recuperarea sumei, trebuie sa raspundeti prin intampinare in care sa aratati ce v-am scris mai sus.
daca doar va sicaneaza cu scrisori, le faceti o notificare prin care aratati ca termenul general de prescriere a unei datorii este de 3 ani deci a dvs este de mult timp prescrisa
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Nu se poate. Am vb si la telefon, primesc si mesaje pe email a fost si un recuperator la mine sa semnez intelegere de esalonarea plati. 100 lei pe luna. Vreau o hirtie oficiala.
"nu se poate" asta este valabil numai atunci cand trateaza justitiabilii cu sarlatanii de la firmele de recuperari. BA SE POATE daca apelati la un avocat sa formuleze notificarea si tot la adresa avocatului sa ii trimita si raspunsul in scris - daca vor trimite ceva
mihaigaby a scris:

Nu se poate. Am vb si la telefon, primesc si mesaje pe email a fost si un recuperator la mine sa semnez intelegere de esalonarea plati. 100 lei pe luna. Vreau o hirtie oficiala.



NU SEMNATI nimic pt ca daca semnati va recunoasteti datoria fata de ei.
Am inteles. Solutie in instanta nu este. Va multumesc.

PS Tot de pe forumul acesta am inteles cum merge termenul de prescriptie si intreruperea lui. Si mai ales plata unei datori dupa termenul de prescriptie. Va multumesc si va doresc o seara placuta.

Alte discuții în legătură

Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari AncaBP AncaBP Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Notificare plata kruk marialove marialove Buna ziua, Am primit un luna noiembrie o notificare de la Kruk cum ca as avea sa le platesc in jur de 1000 lei, in numele Aviva asig. de viata. In anul ... (vezi toată discuția)