avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie ale unei persoane decedate catre firma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari

Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie 2009. Tatal meu avea un card de salariu cu un overdraft de 6000 RON, insa a fost acoperit prin polita de asigurare atasata acelui card inca din 2009 (am facut dovada cu certificatul de deces in scurt timp). Am luat legatura cu un reprezentant al bancii si mi-a comunicat ca tatal meu nu apare ca fiind decedat in sistemul lor, desi acea polita a fost activata si ca nu imi pot spune ce reprezinta datoria (de 170 RON initial si de 410 RON cu penalitati) pentru ca au vandut dosarul catre firma de recuperari in 2011(la 2 ani dupa deces). In acest timp (aproape 8 ani), nu am primit nicio notificare nici de la banca, nici de la firma de recuperari, prima fiind saptamana trecuta. Cum pot rezolva fara sa achit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AncaBP , utilizator 19:51, 18 Iunie 2017
Bună ziua!

Chiar și fără asigurare, datoria este prescrisă (termenul este de 3 ani de la data la care s-a născut dreptul de executare silită). În orice caz, luați legătura cu societatea care a cumpărat creanța, prezentați-le toate actele și menționați acest aspect. Dacă solicită o încuviințare de executare silită, o puteți contesta în termen de 15 zile.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Am contactat firma de recuperari si le-am explicat situatia, iar solutia lor a fost de a imi oferi o "reducere" de 35% din valoarea sumei, daca efectuez plata cat mai curand..
Tehnica asta e folosită mereu. Pare că vă fac un bine, dar nu e așa. Datoria trebuia să fie lichidată prin asigurare. Și chiar dacă nu, este prescrisă. Repet: nu aveți de ce să o plătiți, aveți mijloace 100% adminibile de a o contesta, dacă ei îți vor asuma o executare silită (am însă dubii că vor face acest lucru).
Va multumesc! O zi frumoasa!
Daca s-a prescris datoria aveti dreptul sa refuzati orice plata daca ati acceptat mostenirea dupa defunctul datornic.
E logic ca nu va fac un serviciu daca platiti ceva cand aveti dreptul de a refuza sa platiti.
Va trebui insa facuta contestatie la executare daca vor incerca sa va execute.

Alte discuții în legătură

Card de credit Dany7590 Dany7590 Buna ziua, prin anul 2006 ( nici nu mai stiu cu precizie ), lucram la o firma de transport local, incasam salariile prin BRD. Am obtinut un card de credit in ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)
Executare silita de o firma de creante pt. o datorie la o firma de telefonie odr1 odr1 in cazul unei datorii mai vechi la fostul connex datorie in valoare de 170 lei,o firma de recuperari creante mai poate recupera aceasta datorie cu penalizari ... (vezi toată discuția)