avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare plata kruk
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare plata kruk

Buna ziua,

Am primit un luna noiembrie o notificare de la Kruk cum ca as avea sa le platesc in jur de 1000 lei, in numele Aviva asig. de viata.
In anul 2007 am fost agent asigurari pana in luna 02.2008. In aceasta perioada am facut 3 asigurari de viata si in decurs de cateva luni persoanele respective nu si-au mai platiti ratele lunare. In contract era specificat faptul ca, daca se renunta la asig. de viata in primul an, sunt obligata sa returnez toate comisioanele incasate, aceasta clauza supravietuind incetarii contractului de agent. Din anul 2008 pana in 2013 nu mi s-a cerut returnarea comisioanelor incasate pe nici o cale, singura notificare pe care am primit-o fiind aceasta de la Kruk in luna 11.2013. Documentandu-ma pe internet, am aflat ca am dreptul de a cere detalii despre sumele pe care ei pretind ca le-as datora, in acest sens trimitand un mail si cerand detaliile respective : copii ale documentelor in baza carora pretind ca le datorez bani, confirmarea de primire in copie a instiintarii debitorului, contractele semnate intre Aviva si Kruk care au legatura cu presupusa datorie, lista completa a platilor facute de beneficiari+contract de asigurare semnat+graficul platilor+extras de cont complet, sa imi demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu s-a prescris conform legilor romanesti, sa imi comunice nr. de inregistrare la ONRC si dovada ca au inscrisa in obiectul de activitate al firmei activitatea de colectare a debitelor si am specificat ca doresc ca toate documentele sa imi fie trimise cu mentiunea conform cu originalul si sa aiba semnatura Aviva Asig, de Viata. De asemenea, i-am somat sa imi trimita raspuns in termen de 30 de zile, o sa prezumez ca notificarea a fost o eroare si sa ma stearga din baza de date .
Nu am primit nimic in termen de 30 de zile iar la inceputul lunii februarie primesc un email de la o doamna de la Kruk in care isi cere scuze de intarzierea cu care tirmite raspunsul (!!!!) si imi ataseaza un fisier in care este trecut : nume si prenume asigurat, nr. politei de asigurare, comisionul incasat, data cand s-a lapsat polita. O mica parte din ce am cerut !!! Si in plus, am primit o noua notificare in care sunt amenintata ca daca nu platesc, o echipa de detectivi particulari (!!!) o sa investigheze solvabilitatea mea si o sa fiu actionata in instanta.

Conform Codului de procedura civila, art. 405:
Prescripţia dreptului de a cere executarea silită
Art. 405
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.

Parerea mea este ca datoria a fost prescrisa, daca in termen de 3 ani nu am fost actionata in instanta . Parerea dvs. legata de acest caz care este ??

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: NicuDan , utilizator 11:23, 27 Iunie 2014
Termenul de prescpritie al recuperarii sumei in instanta este de trei ani de la data la care obligatia a devenit scadenta. In principiu datoria pare a fi prescrisa din 2011 insa trebuie analizat contractul.
Multumesc pentru raspuns! In contract am doua clauze ref. la returnarea comisioanelor :
1. in termen de 10 zile de la rezilierea contractului de agent trebuia sa predau toate documentele si sa inapoiez comisioanele incasate, daca aveam polite lapsate in primul an;
2. Alta clauza : Clauza privind inapoierea comisioanelor incasate de agent pentru polite lapsat e n primul an supravietuieste rezilierii contractului de agent.

Buna ziua. La fel am patit si eu cu cei de la Kruk si am cerut detalii despre aceasta datorie si am primit in schimb refuzuri categorice si sa ma adresez in alta parte la firma unde am lucrat eu. Bun. Am sunat la firma Eureko, iar cei de acolo m-au trimis la Kruk.
Nici unul nici altul nu ma poate lamurii. Ce sa fac ?
NicuDan a scris:

Buna ziua. La fel am patit si eu cu cei de la Kruk si am cerut detalii despre aceasta datorie si am primit in schimb refuzuri categorice si sa ma adresez in alta parte la firma unde am lucrat eu. Bun. Am sunat la firma Eureko, iar cei de acolo m-au trimis la Kruk.
Nici unul nici altul nu ma poate lamurii. Ce sa fac ?


Sa va relaxati, datoria e prescrisa, nu platiti nimic, nu recunoasteti nimic, atentie ce recunoasteti telefonic (daca sunteti anuntat ca sunteti inregistrat si aparatura e omologata "e bai"), nu semnati nimic de la ei. Daca va streseaza comportati-va cu ei in asa fel incat sa va asigurati ca nu se mai intampla (adica "cu respectul necesar").
Bine inteles ca nu le-am recunoscut datoria si am cerut sa-mi trimita acte care sa ateste acea datorie. Ei in schimb mi-au trimis pe mail contractul de la Eureko si actele de cesiune de la Eureko la Kruk, atat. Ieri m-au amenintat ca vor actiona in instanta dosarul meu pentru recuperarea creantei, si le-am raspuns cu aceeasi moneda... Ma dispera, nu stiu ce sa le mai zic....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Kruk luchian_den85 luchian_den85 Buna ziua, am lucrat o perioada scurta in asigurari si am si facut vreo 3. Ideea este ca am avut niste incasari in functie de asigurarile pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)