avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... KRUK
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

KRUK

Buna ziua,

am lucrat o perioada scurta in asigurari si am si facut vreo 3.
Ideea este ca am avut niste incasari in functie de asigurarile pe care le-am facut iar apoi in scurt timp am plecat de la firma de asigurari.
Acum cateva zile m-au sunat cei de la KRUK referitor la o suma de bani pe care o datorez firmei Eureko (firma de asigurari) si pe care acestia din urma au dat-o la KRUK. Suma nu este una foarte mare.
Am avut contract la Eureko prin 2010 si cei de la KRUK ma suna acum pentru plata sumei datorate.
N-am primit nici o instiintare de la Eureko precum ca as avea de restituit bani, cu toate ca ei sustin ca mi-ai trimis plicuri cu asa ceva.
Trebuie sa mentionez ca in aceea perioada stateam in chirie si adresa de domiciliu era cea a parintilor mei care si ei stau la randul lor in chirie in alt oras unde muncesc dar trecand peste asta aveau numarul meu de telefon pe contractual incheiat intre mine si Eureko...puteau sa ma sune sa-mi spuna dar nu s-a intamplat asa ceva si nu as vrea sa platesc niste bani de care nu am fost instiintat ca ii datorez.
Pot cumva cei de la Kruk ca ma cheme in instanta pentru asa ceva sau pot sa-mi puna poprire pe salariu.
Asta vreau sa stiu ce pot sa-mi faca cei de la Kruk in cazul in care nu le platesc.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: luchian_den85 , utilizator 14:53, 14 Iulie 2016
In cazul in care nu platiti firma KRUK care este o firma recuperari creante va trece la executarea silita prin poprire a veniturilor dvs.
chiar daca eu am avut contract cu firma eureko in 2010 si sunt instiintat in 2016 ca am o datorie?
Eureko a cesionat creanta la KRUK,daca incepe executarea silita puteti invoca prescriptia de 3 ani a dreptului de a cere executarea silita.Contestatia la executarea silita se formuleaza in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.
fiind sunat de cei de la Kruk acum vreo 2 luni, m-au si informat ca aceasta creanta a fost preluata de ei in anul 2013
Le puteti transmite o adresa prin care ii instiintati ca nu datorati suma respectiva si ca a intervenit prescriptia. Este posibil sa nu va execute silit. Daca nu au titlu executoriu si va fi necesara o hotarare judecatoreasca in proportie de 90 % nu se vor obosi sa o obtina - mai ales daca nu vb de o suma mare.

Alte discuții în legătură

Notificare plata kruk marialove marialove Buna ziua, Am primit un luna noiembrie o notificare de la Kruk cum ca as avea sa le platesc in jur de 1000 lei, in numele Aviva asig. de viata. In anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o problema cu kruk. am un credit de 2500e ... Oana 1989 Oana 1989 Buna ziua am și eu o problema cu kruk. Am un credit de 2500e din 2008 iar acum cei de la kruk mă tot sunat sa facem înțelegere de plata. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)