avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua am și eu o problema cu kruk. Am un credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua am și eu o problema cu kruk. Am un credit de 2500e ...

Buna ziua am și eu o problema cu kruk.
Am un credit de 2500e din 2008 iar acum cei de la kruk mă tot sunat sa facem înțelegere de plata.
Întrebarea mea este normal să mă sune acum după atâția ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:30, 28 Decembrie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Va recomand sa luati legatura cu un avocat si sa ii puneti la dispozitie toate informatiile si documentele. Este posibil sa fi intervenit prescriptia in cauza si sa nu mai trebuiasca sa platiti nimic, de unde si deschiderea celor de la Kruk de a incheia o intelegere de plata.

O seara linistita!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați și nu achitați un leu fără a discuta cu un av.In cazul în care achitați 1 leu nu mai beneficiați de o eventuala prescripție a datoriei ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i băgați în seamă! Activitatea lor nu este reglementată, dacă vă mai contactează spuneți-le că vă adresați poliției, pentru hărțuire. Și nu dați de lucru de pomană avocaților. Dacă deținătorul creanței avea vreo bază legală să o recupereze, o folosea, nu recurgea la kruk. Mie acești kruk îmi amintesc de "crook", care în engleză se pronunță la fel și înseamnă escroc. Sunt și IFN, escrocherie care mă mir că BNR o tolerează.

Firmele de recuperare cumpără aceste creanțe fără speranță de recuperare pe mai nimic și, chiar dacă găsesc puțini fraieri care să-i bage în seamă, ei tot ies în câștig.

Spunea pe vremuri un mare șmecher, ajuns și senator, Urban, că 70% din cei contactați acceptă imediat negocierea, restul nu contează. M-au contactat și pe mine, cândva, pentru o amendă de circulație dubioasă, acele camere montate prin sate, desființate ulterior ca ilegale; le-am răspuns că, dacă îmi mai trimit notificări, să mi le scrie pe hârtie igienică, să le pot folosi, și nu m-au mai contactat.

Așa că bucurați-vă de sărbători!

Oana 1989 a scris:

Buna ziua am și eu o problema cu kruk.
Am un credit de 2500e din 2008 iar acum cei de la kruk mă tot sunat sa facem înțelegere de plata.
Întrebarea mea este normal să mă sune acum după atâția ani?

Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
hotumattua, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal e sa platim datoriile la timp. Altfel, normal ca ne suna creditorii. Kruk au cumparat creanta de la banca si de aia va suna. Ei va suna, dvs nu ii bagati in seama, candva vor inceta.
Daca va treziti in executare silita, adica cu conturile blocate, depuneti in timp de 15 zile contestatie la executare, invocând prescriptia.
E cazul de prescriptie daca au trecut 3 ani de cand nu ati mai platit rata, nu de cand ati luat creditul,
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu kruk este marea problemă, că fără un executor judecătoresc și încuviințarea instanței, nu poate face nimic.

Doar dacă au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plată a intervenit prescripția.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

firma recuperatoare În 2007 am scos din banca 15000 lei. În 2010 am divorțat. ... gabyela gabyela În 2007 am scos din banca 15000 lei. În 2010 am divorțat. Am rămas fără casă și cu un copil în școală și bolnav. Fostul soț și-a adus acasă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost coplatitor la un dosar de credit imobiliar ... Ruxandra B. Ruxandra B. Buna ziua, Am fost coplatitor la un dosar de credit imobiliar in anul 2007.Apartamentul a fost executat, insa a mai ramas o suma restanta de achitat din cauza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as avea si eu o intrebare!de ceva timp tot sunt sunata ... AlinaBeatrice AlinaBeatrice Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot sunt sunata de catre o firma de recuperări creante,ce imi spun ca am o datorie fata de un operator ... (vezi toată discuția)