avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot sunt sunata ...

Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot sunt sunata de catre o firma de recuperări creante,ce imi spun ca am o datorie fata de un operator telefonic,si anume Orange de acum 20 de ani.Datoria pe care o presupun ei ca o am de plata este de 6000 de lei.Eu am mai avut problema asta acum 10 ani si am recurs la serviciile unui avocat dar nu s.a rezolvat nimic pentru ca dansii au refuzat sa puna la dispozitie documentele prin care se dovedea ca eu as fi avut un abonament pe care nu l.am onorat la compania Dialog(actualul Orange).Mi se pare un pic dubios in conditiile im care eu as fi avut aceasta datorie ca nimeni timp de 20 de ani sa nu fi facut nimic pentru recuperarea datoriei...Va multumesc, astept un sfat
Prima data cand am vb cu dansii mi.au spus ca am la Vodafone o datorie(dar eu am fost la Vodafone si m.au verificat si mi.au zis ca nu apar in sistem ca avand vreo datorie)acum mi.au spus ca am si la Vodafone si la Orange...nu mai inteleg nimic..
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
AlinaBeatrice, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca veti primi un act de executare silita din partea executorului judecatoresc formulati contestatie la executare impotriva acestui act si invocati prescriptia. De asemenea, daca observati ca sunt poprite conturile de la momentul la care ati luat la cunostinta de poprire, in termen de 15 zile, trebuie sa formulati contestatie la executare si invocati intervenirea prescriptiei.

Pana atunci, puteti formula actiune in constatarea intervenirii prescriptiei.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
As putea angaja un avocat care ar putea sa se ocupe de situatia aceasta?Ultima data am angajat un avocat pentru ca o amenintau pe mama mea ,au trecut 10 ani de atunci ...

Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ce să angajați un avocat? Aveți bani de aruncat pe fereastră? Nu-i băgați în seamă. Un mare recuperator, fost și senator, Urban, care se ocupa și cu așa ceva spunea: 70% din cei contactați plătesc, restul nu contează. Am primit și eu una de la ei, și i-am rugat că, dacă mă mai contactează, să-mi trimită notificările pe hârtie igienică... Nu am mai auzit nimic de ei.
În momentul în care vă mai sună, spuneți-le că faceți plângere la poliție pentru hărțuire.
În momentul în care, prin absurd, întreprind ceva în sensul executării silite, abia atunci, eventual, contactați un avocat, sau contestați singură, în instanță, măsura, invocând prescrierea datoriei.

AlinaBeatrice a scris:

As putea angaja un avocat care ar putea sa se ocupe de situatia aceasta?Ultima data am angajat un avocat pentru ca o amenintau pe mama mea ,au trecut 10 ani de atunci ...



Blocati numarul de telefon de pe care sunteti sunat. Daca o sa va faca poprire atunci formulati contestatie la executare.

Alte discuții în legătură

Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de continuare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Bună ziua, Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie orange DaniaSimb DaniaSimb Buna ziua. Am inteles ca singura modalitate de a scapa de cei de la Getback Recovery este sa ii informez, pe cale legală, ca datoria s-a prescris, ... (vezi toată discuția)