avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie Orange
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie Orange

Buna ziua.
Am inteles ca singura modalitate de a scapa de cei de la Getback Recovery este sa ii informez, pe cale legală, ca datoria s-a prescris, contractul cu cei de la Orange fiind semnat in 2013, contract platit timp de un an dupa care neinchizandu l, orange a considerat sa imi prelungească pe inca un an, acesta din urma rămânând neplătit, contract pentru furnizarea Internetului.
Ideea este ca acum primesc notificări din partea unui avocat, iar acesta ma amenință cu executarea silită.
As vrea sa imi recomandați, va rog, un avocat pentru a le putea raspunde in mod egal si legal acestora.
Multumesc.
Doamna Prescriptia se constata numai de catre instanta fie pe cate de contestatie la executare ,fie pe cale de drept comun in actiune in constatare... Pana atunci va executa fara nicio problema deoarece ea nu actioneaza de drept.
Lasati-mi o adresa de mail
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
avnd in vedere ca pana la acest moment nu s-au declansat procedurile de executare silita impotriva dvs, aveti la indemana promovarea unei actiuni in constatarea implinirii termenului de prrscriptie al dreptului de a mai pretinde recuperarea creantei. Odata ce obtineti o astfel de hotarare, firma creditoare cesionara, cu atat mai putin firma cedenta ( Orange) nu vor mai putea declansa exeuctare silta impotriva dvs

Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu m-aș agita să fac vreun demers, n-are sens.
În ipoteza în care demarează vreo executare silită, pur și simplu aș invoca excepția prescripției extinctive pe calea contestației la executare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este adevarat ca, ulterior declansarii executarii silite se poate promova contestatia la executare, numai ca, pana la solutionarea contestatiei se insitutie cel putin masura popririi veniturilor, conturilor bancare, daca debitorul contestator nu solicita suspendarea exeuctarii silite sau, daca instanta nu incuviinteaza suspendarea; prin actiunea in constatarea prescriptiei debitorul poate evita efectele executarii silite- poprirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Radiere somatie danpop2012 danpop2012 Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)