Speta este urmatoarea . un functionar public care depune dosarul de pensie fara sa anunte unitatea unde lucreaza , iar mai apoi vine cu decizia de pensionare dupa 2 luni, timp in care a venit la serviciu si a lucrat poate fi platit? Intreb deoarece resursele umane de la noi sustin ca nu poate fi platita pentru cele 2 luni
depinde ce pensie. daca este pentru limita de varsta, contractul inceteaza de drept la data cand indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta. In acest caz nu mai poate veni la serviciu si nici nu mai poate fi platit
Pensie pentru limita de varsta. Dar intrebarea era alta. S-a depus la pensie dosarul pentru decizie in septembrie , am venit la munca zi de zi pana 03 noiembrie . In data de 04 .11. 2014 am fost singura la casa de pensii si mi-am luat decizia pe care am depus-o la resurse umane .Acolo mi s-a comunicat ca nu voi fi platita pentru luna octombrie. Intrebarea era eu am venit ca voluntar la munca si pe ce baza se face incetarea raportului de munca pentru oct. daca eu am venit la serviciu
Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
art.98
(1) Raportul de serviciu existent inceteaza de drept:
....
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
....
Prin urmare, trebuia sa anunte institutia publica ca a depus dosarul.
In acest caz, sunt de acord cu parerea institutie , intrucat raportul de serviciu inceteaza de drept la data mentionata in actul normativ citat.
Da , dar avand in vedere faptul ca nu am implinit varsta legala de pensionara ci doar beneficiez de ,,grupa,, si atunci se reduce vasta standard , eu nu aveam cum sa stiu ca mi se va acorda sau nu decizia in urma verificarilor. SI asa tot nu inteleg dupa ce vine decizia , banii efectiv vor veni mai tarziu de o luna , eu cu ce voi trai daca salariul nu mi se da cu toate ca am fost prezenta , pensia dupa aproximativ o luna ...... unde am gresit si cum se poate remedia acest lucru. Inainte scria in legea 188 art 98 lit d. pana la depunerea deciziei de pensionare. Va rog poate gasiti un temei legal