avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutie realizare schimb imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutie realizare schimb imobiliar

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma consiliati in urmatoarea problema:
Doresc sa fac un schimb de locuinta cu o persoana al carei imobil a fost cumparat pe legea 112 si timp de 10 ani de la data achizitionarii nu are voie sa il instraineze, iar din aceasta perioana s-au scurs noua ani, asadar abia peste un an am putea efectua schimbul din punct de vedere legal. Dorindu-ne amandoi ca acest schimb sa se realizeze cat mai urgent, as dori sa aflu daca esista vreo solutie contractuala de a pecetlui acum aceasta tranzactie, urmand ca actele la notar si celelalte formalitati sa fie incheiate peste un an. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radu_CM , utilizator 11:23, 4 Noiembrie 2014
Puteti face o promisiune de schimb cu termen.oricum trebuie sa stiti ca imobilul chiar daca peste un an se poate instraina el poate avea notat litigii pe rol, asa ca trebuie sa fiti prudent.
Am verificat pe site-ul PMB si nu exista nici un dosar inregistrat pentru adresa respectiva, dar voi merge si personal la primarie sa ma interesez, va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare apartament legea nr.112/1195 diamo diamo Buna ziua. Am un apartament de 4 camere in Bucuresti, achizitionat cu plata in rate prin Legea nr.112/1995.As dori sa aflu dupa cat timp acesta poate fi ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)