avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna,



O cerere de incetare a activitatii cu art.55 lit b si un act aditional conform caruia compania imi ofera salarii compensatorii - odata semnate se considera valabile in conditiile in care data trecuta pe ele este data in care eu figuram in pontaje in concediu de odihna ? As putea sa anulez demisia in conditia in care data este cea in care eu eram in concediu?
Dupa concediul de odihna pot intra in medical? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 30 Mai 2009
daca erati in concediu de odihna, cererea respectiva nu-si are sensul si nici nu poate sa-si produca efectul.Puteti intra, in CM, fara probleme.
Cererea de incetare a contractului de munca nu este valabila in cazul acesta.Puteti intra in concediu medical fara probleme:(
1. Cererea de incetare a CIM cu art.55b din Codul muncii inseamna cu acordul partilor, nu este demisie.
2. Daca ati semnat-o si ati dat-o angajatorului depinde de acesta daca va aproba sau nu incatarea CIM.
3. La restul intrebarilor v-au raspuns colegii mei.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu as avea alta opinie.
Cred ca o cerere de incetare a contractului din initiativa angajatului poate fi admisa si in timpul concediului de odihna, avand in vedre ca si acest concediu de odihna se acorda tot in baza solicitarii angajatului (deci din initiativa lui).
Nu vad ce ar interzice sa doresc sa incetez contractul in timpul unui CO.
Parerea mea este ca demisia sau incetarea cu acordul partilor depusa in timpul CO este admisibila si legala.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)