avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna aprobat telefonic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna aprobat telefonic

Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, nu mi-au dat conc. medical. Dupa 3 zile de la discutia cu mangerul, m-au sunat de la HR spunandu-mi sa trimit si pe mail cererea, ceea ce am facut imediat. Nu mi-a raspuns nimeni la mail. In a cincea zi am anuntat ca mi s-a dat conc. med. pt. 2 sapt., managerul m-a sunat imediat spunandu-mi ca daca raman in conc. med. nu-mi va aproba cele 5 zile de concediu cerute in trecut, fiind data afara pt absente nemotivate. Mi-a cerut sa-mi dau demisia pentru ca lipsesc prea mult, eu avand conced. med in trecut de o luna pentru interventia chirurgicala. Nu recunoaste discutia de la telefon. Daca ma intorc la serviciu si renunt la conc. med. imi aproba conc. de odihna. Este legal ce face, ma santajeaza pentru a renunta la concediu medical?
Cel mai recent răspuns: DenisaIoanaP , utilizator 12:57, 3 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un fel de santaj ... situatie care poate intra sub incidenta raspunderii penale a angajatorului.

Nu va poate concedia daca sunteti in concediu medical .

1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.
Problema este ca CO a fost cerut in perioada 29 Oct - 02 Noi, aprobat telefonic, insa in scris nu am nicio dovada, decat un mail trimis cu o cerere la care nu mi s-a raspuns. Concediul medical incepe in data de 5 Noiembrie. Dar din 29 Oct - 02 Noi, eu am fost/voi fi trecuta cu absenta nemotivata. Dupa ce se termina concediul medical, firma poate incepe procedura de concediere pentru acele absente nemotivate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, dupa ce se termina concediul medical, firma poate incepe procedura de concediere pentru acele absente nemotivate, daca nu exista dovada aprobarii cererii de CO de catre angajator.
Pai pe asta s-au bazat, in trecut au aprobat telefonic CO, iar la intoarcerea mea la birou am intrat in contul meu (noi avand implementat un sistem informatic pt. cereri), facand cererea ulterior, fiind aprobata ulterior in sistem de catre manager, neexistand nicio problema, s-a mers pe incredere. Dar acum cand au vazut ca se extinde CM-ul, s-au folosit de asta pentru a gasi motiv de concediere. Eu CO cerusem pentru probleme/investigatii medicale, concediu fara plata au refuzat sa imi aprobe, fara un diagnostic nu aveam CM, acum ca medicii au gasit problema, fac tratament si am CM. Ma scuzati ca insist cu intrebarile, insa in timpul CO mi s-a pus diagnostic, am scrisoare medicala, dar eu stiind ca sunt in CO sapt aceea, am cerut CM incepand de luni, asta nu demonstreaza ca absenta mea a avut un motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Demisie urmată de referat disciplinar Marsmary Marsmary Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere ... (vezi toată discuția)
Demisie varg varg Buna, O cerere de incetare a activitatii cu art.55 lit b si un act aditional conform caruia compania imi ofera salarii compensatorii - odata semnate ... (vezi toată discuția)