avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Decizia ICCJ nr. 198/ 21.01.2013 Reproducerea ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Decizia ICCJ nr. 198/ 21.01.2013 Reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că dispoziţiile art. 139 ind. 9 din Legea nr. 8/1996 incriminează reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă, astfel că fapta administratorului unei societăţi de a utiliza în activitatea societăţii calculatoare pe care sunt instalate programe pentru calculator, fără licenţă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute în art. 139 ind. 9 din Legea nr. 8/1996. (Decizia nr. 198 din 21 ianuarie 2013 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect infracţiunea prevăzută în art. 139 ind. 9 din Legea nr. 8/1996)

Avocat Paula VÂRBAN

Comentariul a fost postat aici:
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Legislatie instalare software sevenx sevenx Buna ziua, Mi s-a propus de catre o firma privata un contract in urma caruia sa ma ocup de mentenanta hardware si software a calculatoarelor utilizate. Fiind ... (vezi toată discuția)
Software piratat amiriana amiriana Legea 8/1996 actualizata, art 139^9 nu este destul de explicita cu privire la detinerea de soft piratat, dar FARA ca acestea sa fie comercializate sau ... (vezi toată discuția)
Fisier calcul / grafic microsoft office excel ContSters94675 ContSters94675 sint angajator conceperea unui fisier calcul / grafic Microsoft Office Excel pentru evidenta este proprietate intelectuala, know how? - un angajat a ... (vezi toată discuția)