avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de construire

Buna ziua!
Pentru realizarea unui acoperis la boc tip sarpanta cu invelitoare din tabla am depus la primarie documentatatia necesara in vederea emiterii autorizatiei de construire.
Am primit de la primarie o adresa prin care mi se cere,,actele de proprietate ale tuturor in copie legalizata solicitate prin certificatul de urbanism,,.(Am depus un singur act de proprietate in copie legalizata)
De mentionat ca am reusit sa strang 14 semnaturi ale locatarilor din 20. pentru a obtine acordul referitor la realizarea acoperisului.Nu au dorit sa semneze toti iar primaria in cere documentele tuturor in copie legalizata.Aceasta conditie nu o pot indeplini.Cum ma sfatuiti sa procedez pentru ca am platit proiectul, taxa de autorizatie la primarie iar acum ma vad in imposibilitatea de a obtine autorizatia.
Exista un text de lege unde se mentioneaza ca pentru realizarea acoperisului tip sarpanta cu invelitoare din tabla este nevoie de actele de proprietate ale tuturor in copie legalizata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:12, 5 Noiembrie 2014
Acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Dispozitia in vigoare precizeaza L nr 230/2007
Art. 11

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Discutati cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,care detine autoritatea si competenta sa solutioneze aceasta situatie
Acordul asociatiei de proprietari l-am obtinut. Problema este ca primaria imi solicita documentele de proprietate in copie legalizata ale tuturor locatarilor. Au impus aceasta conditie in certicatul de urbanism iar acum nu pot obtine autorizatia de construire.
Totusi o asemenea lucrare se face prin asociatia de proprietari. Dumneavoastra in ce calitatea vreti sa faceti acel acoperis?
Sunteti reprezentantul unei firme de constructii, proprietar in bloc...?
Sunt proprietarul unui apartament,(reprezentantul locatarilor din bloc)am facut toate demersurile legale dar la primarie imi solicita actele de proprietate in copie legalizata ale tuturor locatarilor. Asta in conditiile in care am obtinut acordul de la 14 personae din 20. Eu stiu ca atunci cand se realizeaza o mansarsda e nevoie de acordul tuturor.
Daca proprietarii hotarau in adunarea generala sa faca aceasta lucrare, comitetul executiv condus de presedinte ar fi trebuit sa obtina avizele, sa apeleze la firme specializate, sa intocmeasca proiect... iar primaria nu ar fi cerut actele de proprietate ale fiecarui proprietar. Acum primaria considera ca este o cerere a dumneavoastra personala si nu a membrilor asociatiei si, firesc, va solicita acordul tuturor vecinilor, actele s.a.m.d.
Presedintele asociatiei este reprezentantul asociatiei conform legii 230/2007. Daca altcineva din asociatie ar vrea sa reprezinte membrii asociatiei, trebuie sa faca dovada ca vecinii l-au imputernicit pentru asta si de aceea vi se cere la primarie ceea ce spuneti.
Discutati in asociatie, discutati cu presedintele si acesta sa faca demersuri catre primarie pentru a obtine avizele necesare pentru ca presedintele reprezinta membrii asociatiei. Lucrarea se face prin asociatie, contract cu executantul prin asociatie, cheltuiala se suporta de asociatie care repartizeaza costurile pe proprietari conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentat al proprietarilor Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Doresc sa depun la primarie o cerere pentru autorizatie de constructie- acoperis tip sarpanta cu invelitoare din table. Imi trebuie un document ... (vezi toată discuția)
Procedura executie acoperis bloc Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Care sunt pasii de urmat dupa obtinerea autorizatiei de construire de la primarie pentru realizarea unui acoperis la bloc(sarpanta invelita cu ... (vezi toată discuția)
Atributii primarie fata de asociatie de proprietari clau2016 clau2016 Buna ziua! In imobilul in care locuiesc exista un tronson la care proprietarul ap. de la et. 4 a inlocuit, cu acordul celorlalti proprietari de pe tronson, ... (vezi toată discuția)