avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributii Primarie fata de Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributii Primarie fata de Asociatie de Proprietari

Buna ziua!
In imobilul in care locuiesc exista un tronson la care proprietarul ap. de la et. 4 a inlocuit, cu acordul celorlalti proprietari de pe tronson, invelitoarea din tigla cu tabla fara proiect si autorizatie in 2014.
La data curenta am facut o sesizare la Primarie, catre compartiment urbanism. Domnii sau deplasat, au vizualizat lucrarea de jos fara a solicita documentele celui care a facut lucrarea, au intocmit un proces verbal de constatare si impun asociatiei de proprietari sa convoace adunare generala si de a stabili clar ce tip de invelitoare sa foloseasca la celelalte doua tronsoane. Fie se continua cu tabla si dnul este ok pentru ca lucrarea este mai veche de 3 ani, fie se va face cu tigla ca si in proiectul initial si domnul va trebui sa refaca.
Din punctul meu de vedere este un abuz.

Va rog sa-ma ajutati cu un punct de vedere conform legislatiei.

Cu stima!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
clau2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:28, 9 August 2018
Primaria nu are atributii fata de asociatiile de locatari.
Pentru cazul prezentat de dvs. inlocuirea solutiei de ctie. a acoperisului se face numai cu proiect modificator, aviz locatari/ asociatie si autorizatie de ctie. de la primarie.
In urma sesizarii dvs., prin PV de constatare, primaria a furnizat 2 solutii asociatiei de locatari pentru a se intra in legalitate. Pe de o parte, lucrarea fiind mai veche de 3 ani nu putea dispune refacerea acoperisului ca in proiect pe tronsonul respectiv. Posibil ca stadiul de degradare a tiglei sa impuna schimbarea tipului acoperisului si la celelalte 2 tronsoane ale blocului, motiv pentru care a aparut si a 2-a solutie din partea primariei. Numai daca se schimba solutia si la cele 2 tronsoane ramase, atunci primaria va emite autorizatie de ctie. noua pentru tot blocul.
Daca nu se schimba solutia acoperisului la cele 2 tronsoane, primaria retrage autorizatia actuala a blocului si nu o reda decat atunci cand pe tronsonul cu tigla se revine la solutia initiala.
Fara autorizatie de ctie. nu se va putea intabula blocul si emite carte funciara pentru apartamentele proprietate. Daca cineva doreste sa vanda apartamentul propriu nu va putea sa o faca fara carte funciara si bilant energetic.


clau2016 a scris:


Domnii sau deplasat, au vizualizat lucrarea de jos fara a solicita documentele celui care a facut lucrarea,


Domnii de la primarie nu au solicitat documentele celui care a facut lucrarea pentru simplul motiv ca au verificat direct la sursa la colegi constatand ca nu exista proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Primaria nu are atributii fata de asociatiile de locatari.

Conform disp L nr 230/2007 serviciul specializat din primarie are competente sporite in raport si fata de asociatiile de proprietari
Va multumesc pentru raspunsuri! Am primit de la dvs. lamuriri clare, informatii pe care primaria nu dispune sa le ofere!
Daca la adunarea convocata astazi nu se va putea lua o decizie pentru una din variante sau se va alege optiunea cu tabla, eu voi incheia contractul pe numele meu pentru a putea inlocui invelitoarea cu tigla. La ce riscuri ma expun? Ce sanctiune pot primi de la primarie pentru ca nu ma conformez? P edata de 10.04.2018 am depus sesizarea dar pana astazi am primit nimic, este normal?
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
clau2016, utilizator
Raspuns la sesizarea dvs. trebuie sa primiti in termen de 30 de zile de la inregistrarea petitiei conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 art.8
Daca veti inlocui pe cheltuiala dvs. tabla pusa fara autorizatie cu tigla conform proiectului initial (revenind astfel la cele mentionate in autorizatia initiala a primariei) nu vad ce lege ati incalca.
Cand am scris ca primaria nu are atributii fata de asociatia de locatari m-am referit la faptul ca primaria nu poate hotari nimic in numele asociatilor de proprietari. Atributiile primariei se refera la organizare de instruiri ale administratorilor, negociere de tarife pentru utilitati, intretinerea/ asfaltarea curtilor interioare si a cailor de acces, acordare de autorizatii de ctii., etc.
D-le Popa va multumesc! Primaria noastra face orice altceva dar ce trebuie nu! Nu se oboseste nimeni sa-mi trimita un raspuns in termenul legal. Traim in tara tuturor posibilitatilor doar!
Merita sa le fac publica toata corespondenta purtata vreme de un an cu ei. Voi astepta raspunsul lor si in functie de aberatia pe care banuiesc ca o voi primi, voi merge mai departe.

Alte discuții în legătură

Acoperis imobil clau2016 clau2016 Buna ziua! In imobilul in care locuiesc un proprietar a inlocuit acoperisul din tigla cu tabla fara proiect. Lucrarea a realizat-o in 2014. La data curenta, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis Maricica2 Maricica2 Am un apartament de vacanta intr-un bloc P+4 locuit mai mult de bucuresteni. Pe tronsonul meu proprietarul de la etajul 4 a decis ca trebuie reparat ... (vezi toată discuția)
Reconstrucție sau reparare Madalin N Madalin N Buna. Am o problema referitoare la noua lege a asociației de proprietari. In vara anului 2018, în urma unei furtuni, câteva tigle metalice au fost miscat de ... (vezi toată discuția)