avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Acoperis imobil
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Acoperis imobil

Buna ziua!

In imobilul in care locuiesc un proprietar a inlocuit acoperisul din tigla cu tabla fara proiect. Lucrarea a realizat-o in 2014. La data curenta, tinand cont de faptul ca a fost prescrisa contraventia, fiind mai veche de trei ani, as vrea sa stiu ce masuri se pot lua si care este institutia in masura sa dispuna masuri. Inspctoratul de Stat in Constructii spune ca Primaria prin compartimentul specializat, iar Primaria prin conducerea comp urbanism nu ia masuri, sunt cunostine si prieteni de-ai proprietarului care nu respecta legea. Masurile consider ca ar trebui sa duca la modificarea acoperisului si revenirea la starea initiala, gresesc?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
clau2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:41, 8 August 2018
Compartimentul de urbanism din cadrul primariei poate analiza situatia si dispune in functie de arhitectura zonei. Depinde si de calitatea tablei comparativ cu rezistenta tiglei la intemperii.
Contraventia fiind prescrisa (la ce lege va referiti ca nu se respecta ?), pentru a emite dispozitie de inlocuire se va gasi cu greu o solutie de revenire la vechea acoperire cu tigla.
La momentul inlocuirii tiglei cu tabla nu a fost solicitat nici un document, conform normelor in vigoare la acea data trebuia proiect, la acest aspect ma refeream. Este tabla de 0,5 care reprezinta un real pericol. Nu este posibil sa se admita asa ceva. Urbanismul nu vrea sa dispuna masuri, asta este realitatea.
Nu au existat norme nici in trecut care sa nu mentioneze necesitatea unui proiect la inlocuirea solutiei de ctie. initiala a acoperisurilor si pentru obtinerea autorizatiei de ctie. Ca nu s-a cerut si nu s-a obtinut o autorizatie de ctie. la data inlocuirii tiglei cu tabla, este cu totul alta discutie.
Daca sectorul de urbanism ar identifica in prezent o stare de pericol datorata montarii acoperisului cu tabla de care amintiti (in ce ar consta, dupa parerea dvs., acest pericol ?) imi este greu sa cred ca nu s-ar dispune masuri in conditiile in care dvs. ati sesizat in scris, cu nr. de inregistrare/ data, in repetate randuri, aceasta stare de pericol.
Daca s-ar intampla un eveniment nedorit, sectorul de urbanism ar putea fi in culpa.
Aveti alternativa de a deschide actiune in instanta impotriva primariei pentru ca nu ia masuri pentru inlaturarea unei stari de pericol. Aveti nevoie de o expertiza tehnica judiciara in specializarea ctii. care sa constate starea de pericol de care amintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii primarie fata de asociatie de proprietari clau2016 clau2016 Buna ziua! In imobilul in care locuiesc exista un tronson la care proprietarul ap. de la et. 4 a inlocuit, cu acordul celorlalti proprietari de pe tronson, ... (vezi toată discuția)
Renovare locuinta maryag maryag daca cineva doreste sa renoveze o locuinta ,mai exact schimba acoperisul care este foarte deteriorat,are nevoie de proiect daca in locul tiglei va pune alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)