avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Detin doua autovehicule iar cand doresc sa achit impozitul pe un singur autovehicul nu mi se permite decit daca platesc ptr. ambele autovehicule altfel nu vor sa primeasca bani . Avind in vedere situatia financiara actuala nu i-mi permit sa le platesc pe amindoua odata dar cand am cerut explicati mi s-a spus ca asa este legislatia . Ce pot face in aceasta situatie ?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: nistormrc , utilizator 16:59, 4 Noiembrie 2014
Sa emigrati! Si nici nu trebuie sa mergeti departe, in Ungaria nu exista impozit pe masini, pe terenuri, pe cladiri. Ei zic ca de ce sa (mai) platesti pt. ceva ce ai platit odata si este in proprietatea ta ?!
Revenind la problema d-voastra, va dau un link, cititi cap.4. Nu va va ajuta cu nimic, adica tot bun de plata veti fi, dar va puteti calcula singur penalitati/majorari. Macar acolo sa nu va (mai) fure!
[ link extern ]
Sa nu uit: exte la cap.4 un tabel cu calculul taxei pt. mijloace de transport cu tractiune mecanica. Cititi cu atentie si va cruciti: faceti o comparatie intre imensa majoritate a populatiei, taxata la sange pt. niste autoturisme care ,,produc" doar cheltuieli si cei care detin parcuri de masini si utilaje care chiar prioduc bani si pt. care se plateste tot cat pt. un logan. E vorba de fractia/etalonul de 200cmc.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto discriminatoriu axellcom axellcom buna ziua. m-ar interesa si pe mine subiectul impozitului auto. eu am un opel cu motorizare 2.2 si impozitul anual e 720 ron. mi se pare o suma aberanta in ... (vezi toată discuția)
Impozit auto anual perlutina perlutina Am o autoutilitara de 2500 cm si un jeep de 2500. Care este impozitul anual ? Este diferenta intre aceste doua masini sau este acelasi ? (vezi toată discuția)
Impozit pentru un microbuz frumusetea frumusetea Ce impozit se plătește pentru un microbuz? Pe cartea mașinii scrie AUTOTURISM M1 , cu o capacitate de 2179. (vezi toată discuția)