avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea ce se refera la imprejmuiri(garduri)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea ce se refera la imprejmuiri(garduri)

buna;ma poate ajuta cineva cu cateva detalii cu privire la constructia(schimbarea unui gard din placi de beton cu un gard zidit din boltari din beton),de fapt as dori sa aflu daca este nevoie de autorizatie,sau daca fundatia si gardul pot fi construite jumatate pe terenul meu si jumatate pe terenul vecinului(este vorba despre un gard despartitor). MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 07:41, 29 Mai 2009
- servitutea sau dreptul de granituire
Potrivit art. 584 din Codul civil , orice proprietar poate obliga pe vecinul său să procedeze la granituirea proprietăţii lipsită de aşa cheltuielie de granituire sunt suportate în proporţie egală de titularii celor doua fonduri. Atunci când granituirea nu se face prin buna învoială, pentru delimitarea fondurilor învecinate, poate fi utilizată acţiunea în granituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare acces erika2008 erika2008 buna ziua, am urmatoarea situatie: s-a blocat accesul catre o parcela de teren care imi apartine, in fapt proprietarul parcelei vecine ridicand un gard care ... (vezi toată discuția)
Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa construiesc un gard iar vecinul nu este de acord. Jhony696 Jhony696 Doresc sa construiesc un gard in spatele casei dar vecinul nu este de acord. Ce se poate face in acest caz? (vezi toată discuția)