avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

buna ziua
sora mea are virsta de 44 de ani si este casatorita cu un cetatean german de 16 ani. Sotul ei este pensionar pe caz de boala iar acum este foarte grav bolnav. Intrebarea este=daca sotul ei decedeaza cum va beneficia de pensia de urmas? Imediat dupa legislatia statului german sau la implinirea virstei de pensionare dupa legislatia statului roman ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 5 Noiembrie 2014
Cel mai bine este sa intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care doresc sa ma recasatoresc cu fosta sotie imi pot pierde pensia de urmas? mariusolimpiu mariusolimpiu Buna ziua, sunt pensionar in varsta de 50 de ani, divortat, cu pensie de urmas, in urma mamei mele decedate, pensie obtinuta in baza unui certificat de ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere deana deana Buna seara. As dori sa aflu daca pot iesi la pensie , la cerere ? Am 52 ani , 11 ani in campul muncii si am facut cerere pt crestere copil pt ambii copii , in ... (vezi toată discuția)
Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)