avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la apartament propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la apartament propietate

Eu si sotul meu sintem propietarii unui apartament. As vrea ca numele meu sa nu mai apara ca propietar. Mentionez ca nu diortam dar, din anumite motive, as vrea ca apartamentul sa fie trecut numai pe numele sotului.

In ce conditii se poate realiza acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:19, 5 Noiembrie 2014
Dreptul dvs. de proprietate este inalienabil, nu exista nici un mod prin care sa nu mai apara numele dvs. in contract pentru ca acest lucru echivaleaza cu furtul proprietatii dvs.Daca doriti sa nu mai fiti proprietar , divortati, faceti un partaj cu sotul , solicitati sa io se atribuie lui locuinta si sa va plateasta 1/2 din valoarea acesteia. O alta solutie este sa vindeti impreuna imobilul si sa impartiti banii.
NU divortam, nu se pune aceasta problema. Vreau sa renunt la numele meu pe actul de propietate. Trebuie sa fie o modalitate legala. :)
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am nicio pretentie la sotul meu. Pus si simplu m-am gindit ca, in cazul unui deces, apartamentul va putea sa fie vindut mai usor de sotul supravietuitor care este singurul propietar al apartamentului.
:O deci stiti ca dvs veti deceda prima..cum asa ?
In fine, faceti partaj, nu trebuie sa si divortati pt asta. Nu se plateste impozit.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj fara divort gbrlcostache gbrlcostache Sunt recasatorita de 13 ani si eu si sotul meu avem cate un copil din prima casatorie.Copilul lui traieste la mama copilului.La noi vine in vacante.Copilul ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)