avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Audierea martorilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Audierea martorilor

Intr-un proces de divort martorii paratei si parata urmeaza sa depuna marturie, dar cum se mai pot audia acestia de catre reclamant, daca la momentul respectiv avocatul meu nu a solicitat asta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: razvan1649 , utilizator 16:22, 5 Noiembrie 2014
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. In primul rand, martorii sunt audiati de instanta, nu de reclamant. In al doilea rand, parata nu are cum sa depuna marturie...este parata, nu martor. In al treilea rand, ce nu a solicitat avocatul la momentul respeciv?

Ideea este ca martorii sunt propusi de parti si incuviintati de instanta. La momentul audierilor, acestia sunt ascultati pe rand, dupa ce depun in prealabil juramantul. La sfarsit pot raspunde la intrebarile celeilalte parti, prin intermediul instantei si cu incuviintarea acesteia. Destul de clar?
Avocatul pe care l-am avut a parasit baroul. Acum eu doresc ca in apararea mea sa am dreptul de a pune cateva intrebari martorilor si paratei. Din cate am inteles era nevoie ca avocatul meu la momentul respectiv sa solicite sa poata pune si el intrebari martorilor paratei pentru a ma apara, am dreptate? La sedinta viitoare martorii vor fi prezenti.
Ar trebui sa rezolvati problema reprezentarii. Dvs puteti pune intrebari martorilor propusi, nu sa ii audiati. Cel putin formulati in scris aceste intrebari, si rugati instanta sa le puna martorilor la care faceti referire.
S-au formulat aceste intrebari in scris pentru martorii paratei, dar mi-au fost respinse intrebarile pe motiv ca acestea trebuiau facute cu mult timp in urma, la momentul cand parata a solocitat proba cu martori, nu acum, inainte ca martorii sa se prezinte. Ce e de facut in acest caz? La sedinta viitoare martorii vor fi prezenti.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
razvan1649, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre jurământul părților în procesul de partaj și costuri proces... cristian damian cristian damian 1. Procesul de partaj se derulează asemănător celui de divorț? Doar avocatul și martorii vorbesc (+ înscrisurile) sau instanța ia în ... (vezi toată discuția)
Intrebari pt martorii cris_deo cris_deo buna seara. daca partea adversa intr-un proces de divort are angajat avocat iar eu nu am bani sa-mi angajez unul iar amandoua partile am propus cate doi ... (vezi toată discuția)
Ordine audiere learnlaw learnlaw In cadrul procesului civil ordinea audierii este urmatoarea? 1) interogatoriu reclamant; 2) interogatoriu parat; 3) audiere martori De asemenea cand sunt ... (vezi toată discuția)