avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire din cci
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire din cci

buna,ce trebuie sa fac,daca seful refuza sa ma primeasca inapoi din cci?refuza orice dialog.i-am trimis un e-mail la care mi-a raspuns sec ca nu ma mai vrea in echipa si ma sfatuieste sa-mi caut un alt loc de munca si sa incheiem amiabil colaborarea.cererea de revenire i-am trimis o prin posta cu confirmare de primire.atunci cand am fost la birou nu a avut cine sa mi-o inregistreze si semneze.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 5 Noiembrie 2014
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. Refuzul angajatorului de a va reprimi la munca constituie contraventie sanctionata de catre Inspectia Muncii si inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca.
Prin urmare, depuneti o sesizare la Inspectia Muncii sau la ITM local.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

va multumesc!
i am spus ori sa ma dea in somaj ori sa-mi dea salarii compensatorii.eu in data de 18.11 2014 trebuie sa ma intorcla lucru,teoretic,dl m-a anuntat sapt asta ca nu ma mai primeste.
Atunci puteti sa-i comunicati ca veti depune sesizare la Inspectia Muncii.
Amenda contraventionala este de la 3.000 lei la 100.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil darius12 darius12 unul din soti este in concediu de crestere a copilului. cei doi soti s-au hotarat ca celalalt sot sa ii ia locul in CIC. in acelasi timp unul din soti depune ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)