avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii PFA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii PFA

Buna,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
Sotia este singura angajata la PFA-ul meu. Care sunt obligatiile vis-a-vis de protectia muncii la PFA? De ce am nevoie? Daca ar face ea un curs ar putea sa se instruiasca personal ca sa nu ma fie nevoie de angajare serviciu extern?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:22, 6 Noiembrie 2014
Da, o posibilitate ar fi cea la care v-ati gandit, sotia sa urmeze un curs de 80 de ore sau ar mai fi o posibilitate ca dumneavoastra in calitate de angajator sa va asumati activitatea de securitatea muncii pt care este necesar sa urmati dumneavoastra un program de pregatire de 40 de ore.
ART. 16 din NM de aplicare Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) In cazul intreprinderilor cu pâna la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt dintre cele prevazute in anexa nr. 5;
b) angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere si/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore si continutul prevazut in anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.
(2) In situatia in care nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1), angajatorul trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori ori poate organiza serviciul intern de prevenire si protectie si/sau poate sa apeleze la servicii externe, in conditiile prezentelor norme metodologice.
Este bine ca sotia dvs. sa fie in cunostinta de cauza, referitor la legislatia ssm, dar cred ca urmarea unui curs ssm de 80 de ore ar fi destul de costisitor, in conditiile in care nu intentionati, pe viitor, sa angajati mai multi lucrator (peste 9) si sa nominalizati prin decizie interna, pe sotia dvs. ca lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie in cadrul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de salariati care trebuie sa aiba curs ssm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, la un numar de 110 salariati, cati salariati ar trebui sa aiba curs de inspector in domeniul ssm ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Doctorul poate sa faca instructajul ssm ? laritzu laritzu Poate un medic care are Cabinet Medical Individual sa faca instruirea de protectia muncii pentru angajatii sai daca face cursul de SSM de 80 de ore ? In ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi la o asociație sportiva sooners sooners Buna seara! Va rog sa mă ajutati sa înțeleg!la o asociație sportiva( cu teren de sport închiriat) si cu 2 angajați permanenti,este posibil ... (vezi toată discuția)