avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata amenda si apoi plangere contraventionala se ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata amenda si apoi plangere contraventionala se poate?

Buna ziua.

Spuneti-mi va rog... daca platesc o amenda, pentru ca vreau sa ma incadrez in cele 48 de ore pentru injumatatirea ei, iar APOI fac o plangere contraventionala prin care incerc sa arat ca nu meritam sa fiu amendat si deci solicit restituirea banilor platiti, se poate?

Sau prin plata amenzii am consimtit la savarsirea faptei si deci mi-am pierdut dreptul de plangere contraventionala?

Mutumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:33, 5 Noiembrie 2014
Puteti achita jum din cuantumul amenzii,ulterior in tr de 15 zile puteti formula plangerea la pv de contraventie,iar in cazul fericit in care aveti castig de cauza puteti solicita restituirea sumei achitate.
Va multumesc pt raspuns.

Cand formulez plangerea solicit tot acolo si restituirea sumei pe jumatate deja achitata, sau fac demersul acesta numai DUPA ce am avut castig de cauza?
Daca castigati,in baza hotarari judec definitive,legalizata solicitati adm financiare restituirea sumei.Este cale lunga pana acolo,daca doriti sa av sanse consultati un av .Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)