avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna seara,

Multumesc in primul rand pentru raspunsurile anterioare.
Va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns,in cazul unui divort cu copil de 8 ani,care asista de vreo 3 ani la comportamentul violent datorat alcoolului si jocurilor de noroc pe care tatal le practica frecvent(2-3 ori pe saptamana),este posibil ca si copilul sa ramana la tata dat fiind faptul ca acesta poseda pe numele sau locuinta,dar nu a fost salariat niciodata?Mentionez ca eu am lucrat in ultimii 10 ani fara intreruperi,dar nu voi putea locui decat cu chirie dupa divort.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
asi86, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 10:19, 7 Noiembrie 2014
Altele sunt primordiale la stabilirea domiciliului minorului, decat casa si veniturile. Din ce spuneti dvs aici, copilul va avea domiciliul stabil la dvs, si sotul va fi obligat la plata unei pensii de intretinere. Nu cred ca merita sa suportati atatea. Este neplacut si pentru copilul dvs sa asiste la astfel de scene, mai ales ca acum este in crestere si in formare. Trebuie sa aveti curajul sa puneti capat acestei stari de fapt care nu va face bine. Nu sunt de acord cu separarea, dar dragoste cu sila, este viol.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
nu va cere nimeni sa fiti proprietarea unui imobil. dvs trebuie sa dovediti ca aveti o sursa de venit si un spatiu de locuit cu chirie/comodat etc.
si copilul va fi audiat ca sa-si spuna optiunea.
este vorba numai de stabilirea domiciliului minorului la dvs, custodia fiind comuna-regula
av_silvia_margineanu a scris:

Altele sunt primordiale la stabilirea domiciliului minorului, decat casa si veniturile. Din ce spuneti dvs aici, copilul va avea domiciliul stabil la dvs, si sotul va fi obligat la plata unei pensii de intretinere. Nu cred ca merita sa suportati atatea. Este neplacut si pentru copilul dvs sa asiste la astfel de scene, mai ales ca acum este in crestere si in formare. Trebuie sa aveti curajul sa puneti capat acestei stari de fapt care nu va face bine. Nu sunt de acord cu separarea, dar dragoste cu sila, este viol.

cu tot respectul care il am fata de dvs si aprecierea fata de raspunsurile pe care le dati, va sfatuiesc crestineste sa nu dati astfel de sfaturi:"sa aiba curaj sa puna punct". divortul este o situatie extrem de neplacuta prin care oricare dintre noi poate trece intr-o zi...asa ca trebuie sa ne abtinem de la astfel de sfaturi. numai Dumnezeu stie cum este mai bine pt asi86 si decizia trebuie sa-i apartina in exclusivitate si chiar ii recomand sa nu se lasa influentata de absolut nimeni.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si inclusiv pentru sfat,daca am ajuns pana aici d-na av.Silvia Margineanu cu tot respectul va spun ca situatia in care ma aflu este critica si deja cicatrizata,un sfat ca cel de mai sus mi-a prins foarte bine,tinand cont de faptul ca frecvent copilul este trezit noaptea pentru a sari in ajutorul meu,datorita tatalui violent.

Multumesc mult!

Ati facut vreodata plangere la politie pentru aceste violente? Ati scos certificat medico-legal? In instanta acestea constituie probe. Agresiunile verbale si emotionale sunt contestate de regula, de abuzator si greu de dovedit de victima!
Daca sunteti hotarata si simtiti ca aceasta e calea pe care trebuie sa mergeti, actionati si, in timp, lucrurile se vor clarifica, chiar daca la inceput veti simti ca va e mai greu.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 3 luni sunt căsătorită și soțul meu de cva vreme se poarta urat alexandradavid alexandradavid Buna seara am o fetița de 3 luni și soțul meu a rămas acasa in creștere copil” nu ma ajuta cu nimic din contra a devenit foarte violent și agresiv ... (vezi toată discuția)