avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat la o ped. de 9 ani si 6 luni- cand pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat la o ped. de 9 ani si 6 luni- cand pot obtine reabilitarea pedepsei aplicate?

Buna ziua.., ma intereseaza foarte mult sa-mi fac reabilitarea, Am avut o pedeapsa de furt 1,6 ani suspendare,an 2002, si a fost calculata prin adunare unei pedepse de tentativa omor 8 ani egzecutare,total 9.6 ani egz..., mam eliberat conditionat, si acum dupa cativa anii,doresc sa-mi fac reabilitarea..., cum pot proceda..., sau automat pot fi reabilitat?? Apreciez foarte mult ca intrebarea mea sa primeasca un raspuns. Multumesc. ionut
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:25, 6 Noiembrie 2014
Puteti beneficia doar de reabilitare judecatoreasca pentru care va trebui sa va adresati instantei de judecata. Avand in vedere durata pedepsei termenul de reabilitare va fi de 5 ani si se va calcula de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei.
Asta se calculeaza in momentul din care mam eliberat + 5 ani, sau momentul in care au trecut cei 9.6 ani +5 ani >?
Termenul de 5 ani prevazut de art.166 al.1 lit b) din noul cod penal se calculeaza de la data executarii pedepsei conf. at 167 al.1 din acelasi cod.
Calculati de la data incarcerarii 9 ani si 6 luni , iar de la acea data adaugati cei 5 ani prevazuti de ltextul de lege si astfel veti afla data la care puteti formula cererea de reabilitare.
Calculati termenul avand in vedere dispozitiile art.269 din noul cod.de proc.pen.
Art. 168
Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
b) a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare respinsa- cum procedez sa obtin reabilitarea? silviiu silviiu sall spunetimi si mie va rog frumos daca pot beneficia de reabilitare am avut o condamnare de 5 si 6luni de aexecutat iam facut dar mam liberat pentru buna ... (vezi toată discuția)
pedeapsa de 4 ani cu executare-dupa cat timp ramai cu un cazier curat? ppxxpp ppxxpp Buna seara. Va rog sa-mi ziceti si mie cand se sterge cazierul dupa o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru trafic de droguri.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca ped. sa nu mai apara in cazier-termen reabilitare judecatoreasca? PORSCHE PORSCHE Buna ziua... sunt fost detinut, pe o perioada de 2,6 ani condamnarea cand sa terminat procesul a fost de 2,6 ani intrebarea mea este ce pot sa fac si cum pot ... (vezi toată discuția)