avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare plata factura
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare plata factura

Buna ziua,
In 11..2013 lucram la un service auto "X"unde o cunostiinta mai veche, o societate comerciala "Y" a facut o reparatie la un autovehicul , in urma carei reparatii s-a emis o factura fiscala+deviz de reparatie, factura fiscala ce nu a mai fost achitata de beneficiarul "Y", desi totul a fost ok si reprezentantul societatii "Y" a semnat si luat toate documentele aferente. In 07.2014 am plecat de la service-ul auto respectiv si la lichidare, in loc de banii munciti am primit de la "X" un bon fiscal in valoarea facturii neachitate de catre "Y". Cum pot recupera suma facturii achitata din banii mei de la societatea "Y"?
Multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ct77lbc , utilizator 09:47, 14 Noiembrie 2014
Daca de buna-voie nu va achita banii, va trebui sa formulati o actiune in instanta.

Problema nu este asa simpla.

Interesant ar fi de stiut, in ce baza legala firma la care ati fost angajat a oprit din banii dvs. debitul datorat de altcineva.
Exista o povata mai veche ... potrivit careia nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Si se aplica de minune !
Revenind, cred ca cel mai bine ar fi sa trimiteti o scrisoare (cu confirmare de primire) firmei unde ati lucrat, in care sa le precizati ca le trimiteti inapoi bonul fiscal reprezentand contravaloarea reparatiei X - pe motiv ca respectiva reparatie nu s-a efectuat autoturismului dvs, ci unui alt autoturism, fapt pentru care nu dvs sunteti debitor.
De asemenea, le puneti la dispozitie 48 ore pentru achitarea drepturilor salariale pana la data de 07.2014 inclusiv, in cazcontrar urmand sa apelati la instanta pentru aceste drepturi.
Faceti referire si la art 169 din Codul Muncii :
Art. 169. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
Ori atata timp cat nu exista o decizie/hotarare judecatoreasca pe tema reparatiei ...
Multumesc frumos de raspuns.
Nu am cum sa ma indrept catre fostul angajator datorita unor circumstante ...
Doresc sa ma indrept catre beneficiarul facturii, deci va trebui sa - l dau in judecata ?
Costuri stie cineva? caci suma e 1870 lei si as vrea sa stiu dc mai raman cu ceva.
Eventual un avocat sau o firma care a mai rezolvat asa tip de caz stiti?
Cu tot respectul ... puteti incerca actiune in instanta impotriva debitorului ... insa consider ca va fi destul de greu sa demonstrati instantei calitatea dvs actuala de creditor fata de soc com Y ... si sa demonstrati ca bonul fiscal este exact pentru respectiva reparatie.
Lasand la o parte taxele de timbru (OUG 80/2013) , (si eventual de reprezentant / avocat), va "asteapta" cel putin 2 ani de procese si taraganari - asta in varianta in care procesul se va desfasura in prima instanta + apel + recurs.
Iar cheltuielile de judecata se achita de catre cel care pierde procesul ...
Sunteti sigur ca nu functioneaza varianta din post-ul anterior ?
Multumesc.
Nu aveti calitate procesuala pasiva ca sa va indreptati impotriva firmei respective.

Adica intre dvs. si firma debitoare nu au existat raporturi juridice.

Alte discuții în legătură

Recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare niculaucarmen niculaucarmen O societate care are ca obiect de activuitate \"service auto\", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare-reparatie autoturism dacmoto dacmoto Buna ziua, Am calitatea de debitor in Somatie de plata. Am fost dat in judecata de firma de reparatii la care am mers cu autoturismul. Am avut CASCO, proces ... (vezi toată discuția)
Decontari reparatii auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto executa lucrari de reparatii auto la diversi clienti ( X) urmand ca apoi sa recupereze banii de la soc de asigurari(Y) . Este corect ca factura si ... (vezi toată discuția)