avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare-reparatie autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare-reparatie autoturism

Buna ziua,
Am calitatea de debitor in Somatie de plata. Am fost dat in judecata de firma de reparatii la care am mers cu autoturismul. Am avut CASCO, proces verbal de constatare a avariilor, cu toate aceste acte m-am dus la firma de reparatii. Acum firma de reparatii ma da in judecata pentru a achita facturile de reparatii? Este corect? Nu are trebui sa se indrepte impotriva CASCO? Pot sa invova lipsa calitatii procesual pasive sau sa chem in garantie CASCO?

Polita de asigurare mai este valabila daca se schimba proprietarul masinii?
Cel mai recent răspuns: insurance law office , utilizator 15:51, 14 Martie 2010
Corect asa este.Service-ul va face reparatia,apoi face devizul si firma la care sunteti asigurat despagubeste service-ul.
Dar in practica mai sunt cazuri in care casco nu despagubeste si atunci ei se indreapta gresit impotriva detinatorului auto.
Daca se schimba proprietarul(in acte efectiv),trebuie schimbata si polita .
Ati putea "paraliza" aceasta procedura speciala,. cum e somatia de plata, aratand in intampinare ca aveti o asigurare CASCO, dar nu se stie de ce se refuza efectuarea platii despagubirii, etc. in consecinta, pentru solutionarea cauzei, sunt necesare probe administrate potrivit dreptului comun si un astfel de litigiu nu poate fi solutionat prin somatie de plata.
Insa, chiar daca veti castiga aceasta actiune, tot ramine sa va lamuriti de ce nu plateste firma de asigurari: verificati clauzele contractuale mai intai si vedeti in ce conditii polita inceteaza de drept, se rezilieaza, etc.
Ati pomenit de transferul masinii, verificati daca dupa acest transfer, ati mai platit rate la masina , daca s-a solicitat transferul contractului, etc.
Aceasta, intrucat in a doua varianta, o actiune pe dreptul comun, firma de reparatii va castiga, daca isi va face corect sustinerile.:(
In primul rand, la preluarea masinii trebuia sa mergeti la asigurator impreuna cu fostul proprietar, pt. a vi se intocmi un supliment de precizare la polita in care se specifica: " incepand cu data ...... utilizatorul si platitorul politei nr...... devine.... (noul propritar"), in locul ......(vechiul proprietar), celelalte conditii ramanand neschimbate". Schimbarea proprietarului in acte nu atrage dupa sine si schimbarea titularului politei de asigurare.
Contractul de asigurare se incheie intotdeauna de porsoana care justifica un interes cu privire la bunul asigurat situatie in care daca nu s-a incheiat un act aditional la polita pentru schimbarea asiguratului, asigurarea nu-si poate produce efecte.
Cu toate acestea, daca asiguratorul a procedat la efectuarea constatarilor si v-a inminat o trimitere in service dupa care in temeiul devizului a emis un accept de plata puteti invoca faptul ca in mod tacit s-a convenit derularea contratului cu conditia sa dovediti ca schimbarea de proprietar sa fi fost cunoscuta de asigurator inca de la instiinarea acestuia.
In ceea ce priveste cadrul procesual este de observat ca devizul si factura sint emise de catre unitatea reparatoare pentru dvs. in calitate de client nu pentru asigurator astfel ca este justificata procedura aleasa de reclamant.

I L O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce trebuie sa platesc ieu si nu asiguratoru regep regep Subiect: sal sal am avut un accident duminica care sa lasat cu dauna totala,azi diminatat mau sunat de la reprezentanta dacia sa ma duc ca am dauna totala ... (vezi toată discuția)
Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare casco - ajutor! costelus_23 costelus_23 Salut! Am contractat un credit de la o banca pentru achizitionarea unui autovehicul pe o perioada de 4 ani (nu este vorba de leasing). In momentul ... (vezi toată discuția)