avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... de ce trebuie sa platesc ieu si nu asiguratoru
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

de ce trebuie sa platesc ieu si nu asiguratoru

Subiect: sal

sal am avut un accident duminica care sa lasat cu dauna totala,azi diminatat mau sunat de la reprezentanta dacia sa ma duc ca am dauna totala si sami ridic masina sa la achit tacsa de transoprt si constatarea an valoare de 1700 lei masina mea find an leasing mam dus la firma de asigurari care miau zis la fel sa ridic masina sa platesc suma.urmatoru pas mam dus la firma de leasing care miau zis sa las masina acolo ca nu am cum sa o iau si sa vedeti hotie ca an RO nu egzista reprezentanta de la dacia logan ami care si 20 de ron cat sta masina acolo va rog puteti sa ami dati vriun sfat?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:14, 1 Mai 2010
Daca masina are asigurare CASCO, asiguratorul dupa ce il sesizati vatrebui sa va deschida dosar de dauna sa faca o constatare si apoi sa dea acceptul pt reparatia masinii sau daca nu , sa motiveze refuzul. Tansportul mde la locul accidentului pana la domiciliu sau pana la service este acoperit de polita CASCO. Actionati asadar in consecinta.
Daca este dauna totala masina nu se repara si in consecinta service-ul pe buna dreptate cere bani pe devizul estimativ si pe zilele de stationare a masinii in service. De asemenea, firma de transport trebuie platita de catre cel care a solicitat serviciul.
Asiguratorul despagubeste pe asigurat (firma de leasing) la valoare asigurata minus epava (care poate fi de pana la 25% din suma asigurata) si eventual fransiza pentru dauna totala si ratele neachitate pana la sfarsitul contractului. Fata de acest plafon nu se mai despagubeste nimic in plus - transport, deviz estimativ, chirie, etc.
In concluzie trebuie sa luati masina cat mai repede, in conditiile in care asiguratorul a dat verdictul de dauna totala, ca altfel cresc cheltuielile pe care va trebui sa le platiti.
Primul sfat ar fi sa va straduiti sa scrieti corect, sa folositi si ceva reguli gramaticale si ortografice, pentru ca mesajul dvs sa poata fi citit.
E un prim pas in solutionarea tuturor problemelor .:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nefinalizare casco uniqa bogdan liviu bogdan liviu in seara zile de 17 feb 2010 am avut un accident cu masina personala renault megane. fiind tarziu aproape orele 00 ploaie marunta si sub zero grade ceata de nu ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco booyaka booyaka Buna ziua. Am si eu o problema si poate e cineva care ma poate ajuta . Eu sunt agent de vanzari la o firma de distributie si acum 3 zile am facut un accident ... (vezi toată discuția)
Dauna totala mogadaniel2000 mogadaniel2000 Am avut un accident : eu am intrat (cu masina firmei la care lucrez) intr-o bordura, orbit de soare, si de acolo am fost proiectat intr-un tir ( de polonia) . ... (vezi toată discuția)