avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... asigurare casco
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

asigurare casco

Buna ziua. Am si eu o problema si poate e cineva care ma poate ajuta . Eu sunt agent de vanzari la o firma de distributie si acum 3 zile am facut un accident cu masina firmei , dauna fiind totala. Mentionez ca am mai avut un accident acum 7 luni cu alta masina a firmei pentru care nu am platit nimic am bele masini avand casco. Ma intereseaza ce sunt obligat sa platesc in acest caz in afara de cheltuielile deschiderii dosarului de casco care am inteles ca sunt in jur de 300 de euro(asa mi s-a spus la firma). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:36, 28 August 2009
In primul rand, bine ca nu ati patit dvs. nimic (cred ca masina arata foarte rau, fiind dauna totala) - in acest caz se calculeaza valoarea masinii, scazand anii de folosinta si gradul normal de uzura, precum si valoarea epavei masinii si se face o oferta de catre firma de casco. De avut in vedere ca suma de bani care se va recupera nu va acoperi valoarea unui autoturism nou, uneori nici macar a unuia la mana a doua de acelasi fel. Nu stiu astfel cat veti plati in acest caz, depinde de cat se recupereaza pe casco. Mai multa atentie pe viitor!
La dauna totala, se plateste suma asigurata din polita CASCO.Pentru deschidere dosar dauna nu exista plata, asiguratorul este obligat prin contract sa faca acest lucru.Verificati in conditiile de asigurare atasate la polita, cum se procedeaza/plateste dauna totala.Sa nu aveti o clauza in contractul cu angajatorul dv. privind suportarea partiala a daunelor, sau existenta unei fransize in polita(suma care nu se despagubeste si atunci se imputa vinovatului)
Dupa cunostintele mele, tu nu trebuie sa platesti nimic!!!de treba asta se ocupa casco!!SI de cheltuieli pentru deschiderea dosarului!!la fel, nu am auzit!!!!
Am avut si eu o dauna!!!!!si sa ocupat casco de tot!!!!Singurul dezavantaj a fost ca miau marit taxa anuala cu 10 %!

Multa bafta!!!!!!!atentie in trafic!!!!!!!!!!!!!
Perfect deacord cu colegi mei, dar trebuie sa ti cont de un singur lucru daca casco nu va acoperi dauna totala a masini(si mai mult ca sigur suma din despagubire nu va acoperi valoarea masini) si tu esti vinovat de producerea accidentului, angajatorul tau are o actiune civila impotriva ta prin care te poate obliga sa suporti diferenta dintre suma acordata de casco si valoarea masini ....deci mare atentie cum tratezi problema
Folosind asigurarea Casco deduc ca Dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului. Asiguratorul va va despagubi cu suma asigurata. Este posibil ca diferenta dintre valoarea reparatiei (daca se repara autoturismul) si despagubirea platita de asigurator sa o suportati. Depinde de mila patronului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)