avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontari reparatii auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontari reparatii auto

Service auto executa lucrari de reparatii auto la diversi clienti ( X) urmand ca apoi sa recupereze banii de la soc de asigurari(Y) . Este corect ca factura si devizul sa fie intocmite pe numele celui pentru care se executa reparatia (X) iar plata sa fie facuta de catre soc de asigurare sau factura trebuie intocmita pe numele soc de asigurare?. Cei de la asigurari imi cer factura pe numele persoanei X cu mentiunea pe factura ca plata se efectueaza de soc de asigurare ( Y). Este prima data cand intalnesc aceasta situatie si nu stiu cum este corect. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bajinaru Ramona , utilizator 20:01, 16 Februarie 2011
Este corect sa intocmiti factura pe numele clientului (asiguratului), deoarece societatea de asigurare face plata in contul acestuia, in baza politei de asigurare.
Asa ca faceti cum vi s-a cerut.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog, ce sa fac pe mai departe? abruzzi abruzzi buna ziua. deci o sa va explic pe scurt ce problema am.... in urma unui accident auto provocat de mine a fost deteriorat un stalp de circulatie... politia a ... (vezi toată discuția)
Recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare niculaucarmen niculaucarmen O societate care are ca obiect de activuitate \"service auto\", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la ... (vezi toată discuția)