avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cine percepe taxa suport artist?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cine percepe taxa suport artist?

Buna ziua! Am un prieten ce este proprietarul unui bar si ar dorii sa organizeze un concert cu muzica rock cu o trupa din localitate!
Intrucat nu vrea sa plateasca nici impozit pe spectacol si nici sa nu plateasca onorariul trupei s-a gandit sa procedeze in sensul urmator:
1.Spectacolul sa fie organizat de trupa rock in spatiul barului si spatiul sa fie pus la dispozitie gratuit de catre bar trupei
2.Onorariul sa fie incasat de trupa sub forma unor bilete pe care sa fie imprimat "Taxa suport artist", bilete ce sa fie emise de catre trupa fara implicarea barului si banii sa fie incasati de catre trupa .
Intrebarea mea este daca aceasta solutie este corecta si legala?
Exista o prevedere legala cu privire la taxa suport artist?
Exista si alte cai prin care sa nu achiti impozit pe spectacol si sumele incasate din bilete sa fie luate direct de catre trupe?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite!

Alte discuții în legătură

Cadru juridic trupa muzicala creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Un prieten are o trupa muzicala si o buna perioada a activat mai mult underground, fara prea multe incasari. Pentru ca vor sa inceapa sa presteze ... (vezi toată discuția)
Imprumut drepturi de autor zz7even zz7even buna ziua, am un bar unde vreau sa fac concerte, au venit baietii de la UCMR-ADA si mi-au cerut o taxa, am platit-o. dar am pus intrebarea daca sunt ... (vezi toată discuția)
Autorizatii functionare si alte taxe adara adara Vreau sa imi deschid un bar si nu am inteles cate taxe trebuie sa platesc. In primul rand pentru autorizatia ade functionare, apoi pentru muzica?Daca vreau sa ... (vezi toată discuția)